Skriv sökord

Fem frågor till Maritha Stäveryd VD Tidaholms Sparbank

Aktuellt Fem frågor
Maritha Stäveryd vd Tidaholms Sparbank

Senast uppdaterad: 19 januari, 2023

Fakta om Maritha Stäveryd

  • 53 år
  • VD på Tidaholms Sparbank, tillträdde 2023-01-01
  • Har jobbat i Tidaholm Sparbank i hela 34 år. Började på bankens redovisningsavdelning och jobbade med avstämningar, bankens bokslut m.m. Blev sedan företagsrådgivare och sedan företagsmarknadschef.
  • Har sedan 2014 kombinerat detta med att vara ställföreträdande VD.
  • Jag är född och uppvuxen i Tidaholm där jag bor i en villa med min man Peter, våra tvillingar Tilda och Axel och hunden Svante.

Vilken är din banks hjärtefråga?

– Vi är en bank vars ledord är tillgänglig, personlig och engagerad. Vi vill vara det naturliga bankalternativet för såväl privatperson som företag i Tidaholm och Mullsjö med omnejd.

Varför jobba på en Sparbank?

– Jag gillar sparbankernas affärsmodell skarpt. Att verka lokalt och bidra med stor samhällsnytta inom vårt verksamhetsområde känns gott i både hjärta och själ.

Något som du vill uppleva?

– Att snorkla i Stora Barriärrevet.

Ditt första bankminne?

– Jag minns när jag fick gå till Sparbanken och tömma min spargris. Jag trodde att mina pengar skulle läggas i ett eget fack och när jag fick klart för mig att så inte var fallet ville jag inte lämna ifrån mig spargrisen.

Vad gillar du?

– Ärlighet och raka besked.

Intressen?

– Gillar att vara ute i skogen med vår hund. Jag tränar honom i bland annat rallylydnad och agility. Jag tränar på gym, där jag gärna går på pass. När jag var yngre var hästar mitt stora intresse och på senare år har jag återupptagit ridningen igen. När det finns tid över umgås vi gärna med våra vänner.

Dela sidan: