Skriv sökord

Fem frågor till Göran Arnmark vd i Sidensjö Sparbank

Aktuellt Fem frågor
Sidensjö Sparbank, Göran Arnmark, Vd

Senast uppdaterad: 13 september, 2021

Fakta om Göran Arnmark

  • 55 år
  • Vd för Sidensjö Sparbank sedan 2 april 2021
  • Vi vänder hem till Örnsköldsvik efter 10 år på vift. Under den tiden har jag haft uppdrag utomlands hos banken UBS i Schweiz.
  • Under de senaste åren haft uppdrag som kontorschef och ställföreträdande regionchef Öst hos banken SEB.
  • Närmast kommer jag som kontorschef för SEB i Nyköping och Trosa.

Vilken är din banks hjärtefråga?

– Sparbanksidén har kanske aldrig varit så aktuell som nu. Då tänker jag närmast på att skapa långsiktig ekonomisk trygghet för våra kunder och att vi återinvesterar till ett hållbart samhälle där vi verkar. Vi ser människan och dess behov.

Varför jobba på sparbank?

– Möjligheten att göra skillnad med snabba och korta beslutsvägar. Långsiktig och uthållig i vår ambition att utveckla banken. Vårt samhällsengagemang känns gott i hjärtat.

Vad gillar du?

– Ett ledarskap som får människor att lyckas. Genom samtal, dialog och fånga människan där de är just nu. Genom humanistiskt ledarskap locka fram det bästa hos varje medarbetare.

Intressen?

– Gillar att umgås med vänner och tillbringa tid vid vårt sommarhus i Höga Kusten. Kommer att börja följa Modo Hockey igen efter att ha tappat kontakten med föreningen under många år. Vill uppleva känslan igen när Modo Hockey åter är tillbaka i SHL och vinner SM guld.

Din koppling till bygden?

– Tillbaka i Örnsköldsvik där jag är född och uppvuxen och där vi har vår verksamhet med huvudkontoret i Sidensjö, cirka 2,5 mil från Örnsköldsvik.

Dela sidan: