Skriv sökord

Fem frågor till Dennis Davidsson vd Laholms Sparbank

Aktuellt Fem frågor
Dennis Davidsson, vd Laholms Sparbank
Dennis Davidsson, ny vd på Laholms Sparbank

Senast uppdaterad: 1 april, 2022

Fakta om Dennis Davidsson

  • 45 år
  • Vd Laholms Sparbank, började 14 mars 2022
  • Jag bor i Åstorp i nordvästra Skåne med min fru och våra två söner, 11 och 17 år gamla.
  • Kommer senast från Ludvig & Co (före detta LRF Konsult) som regionchef syd och har under flera suttit i företagsledningen där. Jag har varit i Ludvig & Co sedan 2011.
  • Dessförinnan har jag cirka 10 års erfarenhet från Sparbanker i roller som kreditchef, kontorschef och företagsrådgivare.
  • Började en gång i tiden som 18-åring och feriearbetare under min studietid i kassa, företagskasa och kundtjänst i både Swedbank (dåvarande FöreningsSparbanken) och SEB.

Vilken är din banks hjärtefråga?

– Vår värdegrunds fundament är Omtanke, Kvalitet och långsiktiga Relationer. Särskilt samhällsengagemang och personliga relationer är våra hjärtefrågor.

Varför jobba på en Sparbank?

– Sparbanksidén ligger mig varmt om hjärtat. Det lokala perspektivet, samhällsengagemanget och det stora fokuset på personliga relationer står i centrum.

Första arbetsdagen?

– Första arbetsdagen var helt fantastisk! Jag fick ett otroligt varmt välkomnande av alla härliga kollegor och också ifrån flera av bankens kunder!

Ditt första bankminne?

– Jag minns sparbössorna jag hade som barn. Paddington var en riktigt fin bössa! Jag minns också hur jag i skolåldern skötte klassparandet via bankens ”Save for fun”-koncept.

Intressen?

– Jag uppskattar tid med min familj och att umgås med vänner. I övrigt idrottsintresserad och följer särskilt med stort intresse både Rögle BK i ishockey och racing i form av Formel 1.

Dela sidan: