Skriv sökord

Fem frågor till Carl-Åke Elmersjö ordförande Sala Sparbank

Aktuellt Fem frågor
Sala Sparbank, ordförande, Carl-Åke Elmersjö

Senast uppdaterad: 23 augusti, 2022

Fakta om Carl-Åke Elmersjö

  • 72 år
  • Ordförande i Sala Sparbank sedan april och ledamot sedan 1988
  • Jag och min fru bor i Heby sedan 1975
  • Tre utflugna barn och sex barnbarn
  • Jag är ekonom, Fil. Dr. och arbetade senast som rådgivare på PwC, men har även varit kommunchef i båda kommunerna i vårt verksamhetsområde och lett några företag i bygden

Vilken är bankens hjärtefråga?

– Att stödja våra kunder i en tämligen turbulent tid och att arbeta för ett hållbart samhälle.

Mitt första bankminne?

– Jag minns klassens sparlåda i skolan. Det var en svart låst plåtlåda, som Sparbanken hade ställt ut, där varje elev hade sitt eget fack. Och så fick man tidningen Lyckoslanten när banken kom och tömde lådan.

Intressen?

– Utöver att följa barnbarnens utveckling, föreningsaktiviteter och språkcafé, är det sång och musik som gäller. Jag sjunger i kör samt duo och solo.

Varför jobba på en Sparbank?

– En Sparbank lever ju i en form av symbios med lokalsamhället och jag är mycket glad och stolt att få vara med i ett arbete som stärker våra kunder och bidrar till en positiv samhällsutveckling.

Vad är viktigast nu?

– Det är att lotsa banken och våra kunder genom en svår tid av ökad osäkerhet, med prisstegringar och räntehöjningar. Men vi måste ha minst två bollar i luften – en viktig sådan är att minska polariseringen i samhället, för ömsesidig förståelse och tolerans krävs för att bygga samhället.

Dela sidan: