Skriv sökord

Fem frågor till Axel Tunek, ny vd i Vimmerby Sparbank

Aktuellt Fem frågor
Axel Tunek, vd Vimmerby Sparbank

Senast uppdaterad: 2 november, 2021

Fakta om Axel Tunek

  • 40 år
  • Vd Vimmerby Sparbank sedan 2021-09-01
  • Jag har jobbat cirka 15 år i bankbranschen.
  • Började just på Vimmerby Sparbank men har de senaste 11 åren jobbat på Länsförsäkringar Bank innan det var dags att vända tillbaka till Sparbanksvärlden igen.
  • Jag bor i Västervik med min familj som består av fru, en 4-åring samt en 6-åring.

Vilken är din banks hjärtefråga?

– Att nu och i framtiden klara av att vara en bank för alla.

Ditt första bankminne?

– Det får bli ett jobbminne. När jag var ny som bankmedarbetare (på just Vimmerby Sparbank), bad min chef mig hämta allegat, jag ville inte fråga trots att jag inte hade en aning om vad han snackade om! Minns inte riktigt hur jag klurade ut det, men det löste sig.

Intressen?

– Golf på sommarhalvåret och jakt på vinterhalvåret.

Varför jobba på sparbank?

– Det är korta beslutsvägar. Ägarbilden: det vi presterar bidrar verkligen till bygden. Det är inspirerande och ger jobbet en extra dimension. Möjligheten att vara med och driva en hel bank med allt vad det innebär.

www.vimmerbysparbank.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: