Skriv sökord

Fem frågor till Anna Johansson, vd Åse Viste Sparbank

Aktuellt
Anna Johansson, vd Åse Viste Sparbank

Senast uppdaterad: 19 september, 2022

Fakta om Anna Johansson

  • 44 år
  • Vd i Åse Viste Sparbank sedan 11 juli.
  • Jag bor på en lantbruksfastighet i Grästorp som är huvudorten i vårt verksamhetsområde, med min man och vår hund. Vi har två döttrar som nu båda har flyttat hemifrån för studier på annan ort.
  • Har arbetat i Åse Viste Sparbank sedan 2012 i olika roller såsom företagsrådgivare, företagschef och kreditchef och dessförinnan arbetade jag inom redovisning på PwC och Ludvig & Co.

Vad är din banks hjärtefråga?

– Genom att fokusera på kundrelationen och en sund tillväxt är vi en proaktiv självständig Sparbank som tar ansvar för utvecklingen i vårt verksamhetsområde. Vi finns för alla som bor, arbetar, verkar eller har hjärtat i vårt område, det är Vår bank.

Din koppling till bygden?

– Jag kommer ursprungligen från Trollhättan men flyttade till Grästorp för drygt 20 år sedan då jag träffade min man. Vi bor på min mans föräldragård och vi är sjätte generationen. Jag tycker det är roligt att vara på lokala event och tillställningar och trivs med det småskaliga på liten ort.

Intressen?

– Vandra/orientera i skog och natur, laga mat, umgås med familj och vänner.

Första bankminne?

– Som barn ville jag alltid leka bank med min syster. Vi tillverkade en egen ”Minuten” av ett Cornflakes-paket och plånböcker med egengjorda sedlar.

Varför jobba på en Sparbank?

– Jag tycker samhällsengagemanget är lockande och drivs av att kunna vara en del i det lokala kretsloppet.

Första arbetsdagen?

– Jag tillträdde mitt i min semester och när jag kom tillbaka till kontoret, då i rollen som vd så någon medarbetare till mig ”Du är ju precis som vanligt, det känns skönt”.

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: