Skriv sökord

Falkenbergs Sparbank – Ponnys till funktionshindrade och nya cykelrundor i nedre Ätradalen

Barn- och ungdom I samhället Sparbanksidén
Här ser ni ridlärare Jeanette Karlsson ta emot värdechecken i sällskap av en av grupperna med funktionshindrade, Jenny-Ann, André och Lovisa som precis avslutat en ridlektion. Jeanette som varit engagerad i FORF i mer än 20 år, är ett välbekant ansikte för många hästintresserade i Halland.

Senast uppdaterad: 15 februari, 2021

Det är två av vårens totalt sexton projekt som blir till verklighet med stöd från Framtidsbanken.

Fler goda idéer får liv när Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank delar ut drygt en miljon kronor bland vårens ansökningar. Vi investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans med våra kunder. Ett urval av projekten:

Falkenbergs Ryttarklubb, FORF, har ansökt om bidrag till hästar och ponnys som är lämpliga för verksamheten med inriktning på funktionshindrade och barn/ungdom. Detta för att föryngra hästbeståndet och kunna starta fler ridgrupper.

Hjärtstartare på Alla Hjärtans Dag. I samband med alla Hjärtans Dag får bostadsrättsföreningen Fbg Hus nr 1 bidrag till två hjärtstartare. Sedan 2013 har Framtidsbanken delat ut totalt 45 hjärtstartare, till bland annat idrottsföreningar och bygdegårdar.

Skyltar, kartor och utökade cykelrundor. En annan förening som får bidrag är Ekomuseum nedre Ätradalen. I projektet satsar de på nya informationsskyltar och förbättrade samt utökade cykelrundor i området för att stärka Ekomuseum nedre Ätradalens ideella besöksmål. I området, som sträcker sig från Falkenberg till Svenljunga, finns totalt ca 90 besöksmål med såväl konstnärer och hantverkare som natur- och kulturbesöksmål.
– Vi i styrelsen har diskuterat om att förnya de gamla informationsskyltarna som är mycket slitna och snart oläsbara. I ett par år har vi inte kommit fram till någon bra lösning, då även ekonomin har satt stopp för förnyelse av skyltarna. Cykeltävlingen som vi anordnade 2019 blev en lyckad framgång för föreningen och dess medlemmar. Då vi nu har märkt ett nyvaknat intresse för att cykla kom förslaget att söka projektbidrag till både informationsskyltar och nya kartor från Framtidsbanken, säger projektansvarig Inger Karlsson.
– Vi blev positivt överraskade och glada över att projektet blev godtaget. Ett stort tack till Framtidsbanken för bidraget! Nu gäller att arbeta hårt för att få allt på plats till sommarens turistsäsong, säger Bo Bengtsson, ordförande i föreningen.

Fördelningen av Framtidsbankens bidrag våren 2021

Alla bidragsmottagare:
Ekomuseum Nedre Ätradalen, Nya informationsskyltar, cykelkartor m.m. 175 000
Falkenbergs Fontänhus, Snickarboden – i praktiskt och rehabiliterande syfte
150 000
Falkenbergsortens Ryttarförening/Ridskolan, Hästar/ponnys lämpliga för funktionshindrade, 140 000
Slöinge GoIF, Spelarbås fotboll + linjeringsmaskin, 120 000
Okome-Köinge-Svartrå Teaterförening, Spionen i Gällared, 100 000
Susedalens företagarförening, Hemsida och rörlig media, 50 000
Fbg Hus nr 1, Hjärtstartare, två st, 50 000
Ullareds Samfällighetsförening, Rutschkana Heden, 46 000
Netas Fastighetsägarförening Falkenberg, Boulebana Netas äng, 40 000
Tröingebergs vägförening, Frisbeegolf, 35 000
Nya Paraplyteatern, Ätrajungfrun, 30 000
Falkenbergs Roddklubb, Installation av motor i roddbassäng, 30 000
Getinge Treklövern (lokalavd. Friluftsfrämjandet), Friluftsfrämjandets ledarutbildning, 23 200
Falkenberg Herting Rotaryklubb, Projekt Spökgarn, 20 000
Träningsklubben Fri Puls, Framtidshopp, 10 000
ETU:s vänner, Nätverka -21, 10 000

För mer information
Vänligen kontakta Göran Bengtsson, ordförande i Framtidsbankskommittén och VD Falkenbergs Sparbank: tel. 072-545 50 85

Fakta om Framtidsbanken
Genom Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank vill vi ge stimulans för att skapa tillväxt, livskvalitet, bra utbildning och fler arbetstillfällen. Medel kan utgå till organisationer, föreningar och företag för ändamål som kan bli till allmän nytta eller betydelse för samhällsutvecklingen.

Sedan 2013 har nu drygt 42 miljoner kronor beviljats till olika projekt fördelade i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde – Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken. På falkenbergssparbank.se/framtidsbanken kan du läsa mer om vilka som fått projektbidrag.

Nästa ansökningsperiod pågår fram till 30 juni 2021.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: