Skriv sökord

Erfaren kreditanalytiker till Sparbanken Ekens huvudkontor

Aktuellt Lediga tjänster

På Sparbanken Eken drivs vi av tanken att alla våra kunder ska utvecklas och att regionen vi verkar inom ska vara expansiv och attraktiv. Tycker du också om det upplägget, kommer du att trivas väldigt bra hos oss. Nu söker vi en kreditanalytiker som vill vara en del av bankens spännande utveckling.

Är du en engagerad och driven person med erfarenhet från bank eller revision och med stort intresse för krediter, kreditkvalitet och att ge våra rådgivare bästa möjliga förutsättningar i sitt arbete? Vill du arbeta i en bank med stark tradition som brinner för bra kundservice och att göra skillnad i vårt marknadsområde? Som kreditanalytiker fungerar du som spindeln i nätet i processen med att, i dialog med kundansvarig, ta fram kvalitetsmässigt bra underlag som lägger grunden för kreditbeslut i kreditdelegationerna. Utbildning av medarbetare inom kreditområdet, analys av större företagskunder och bollplank i affärsupplägg är andra uppgifter som är aktuella. En viktig del av tjänsten är kreditanalys i form av framtagning och tolkning av kreditrapporter över bankens totala kreditportfölj. Egna analyser av kreditportföljen förekommer frekvent och du förväntas även kunna vara backup till kreditchefen i affärskritiska processer inom kreditavdelningen. Vi ser gärna att du som söker har några års bankerfarenhet med vana att hantera främst företagskrediter, har du även erfarenhet av privatkreditgivning så är det positivt. Du har ett genuint intresse för företagande och risk. Vi tror att du är kommunikativ och trivs med, att i dialog med dina kollegor ta fram bästa möjliga underlag för beslut. Som person är du noggrann, initiativtagande och har ett strukturerat arbetssätt. Du har stark integritet och är duktig på att balansera affärsmöjligheter och risk. För att trivas och lyckas i rollen bör du i grunden vara självgående, jordnära och prestigelös. Du behöver även ha god kommunikativ förmåga och tycka om att samarbeta med kollegor i banken. Våra kärnvärden Lokala, Nära och Kompetenta bär vi på Sparbanken Eken med oss i allt vi gör. De vägleder oss såväl i vårt agerande kollegor emellan, som i mötet med våra kunder och samarbetspartners. 

Tjänsten är på heltid med placering i Ryd. Tillträde sker efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan och CV senast den 25 november till: henrik.annetun@sparbankeneken.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av: kreditchef Henrik Annetun tel: 0459-387 91. Facklig kontaktperson: Linus Carlsson 0459-387 98

Med ett genuint intresse för våra kunders affärer, är vi en påläst fullservicebank som erbjuder allt en storbank kan erbjuda – men med ett lokalt fokus. Vår bank är unik då vi ägs av sex lokala stiftelser, vars syfte är att ge tillbaka en stor del av vinsten till bl.a. utbildning, föreningsliv och kultur. Detta gör vi för att stimulera en god samhällsutveckling och en tillväxt i vårt verksamhetsområde som innefattar Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Idag har vi över 27 000 kunder, en affärsvolym på 17 miljarder kronor samt drygt 70 medarbetare fördelade på våra kontor i Ryd, Delary, Grimslöv, Åryd, Älmeboda och Långasjö.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *