Skriv sökord

Emma Nyhem blir ny vd i Norrbärke Sparbank

Aktuellt Från oss

Norrbärke Sparbank har utsett Emma Nyhem till ny vd och Mattias Ericson till ny chef för företagsavdelningen på banken.

 

Styrelsen för Norrbärke Sparbank har, efter en genomgripande urvalsprocess av sökande med hjälp av extern rekryteringskonsult, utsett Emma Nyhem, tidigare rörelsechef i Norrbärke Sparbank, till att efterträda Mats Larson som vd för Norrbärke Sparbank. Emma tillträder jobbet som vd den 1/7 2019, då också Mats Larson går i pension.

Emma är utbildad civilekonom och har jobbat på olika positioner i Norrbärke Sparbank sedan år 1996. Det innebär att Emma har en gedigen kunskap om sparbanken och sparbankens kunder. Emma har därför erfarenhet från arbete inom sparbankens olika delar, när hon verkat som företags- rådgivare, kontorschef, administrativ chef och nu senast som rörelsechef.

Mats Larson har arbetat som vd för Norrbärke Sparbank sedan 1/1 2005. Mats ser Emma som den naturliga kulturbäraren för Norrbärke Sparbank, och han önskar Emma lycka till i rollen som vd för Norrbärke Sparbank, som just i år, år 2019 firar 160 år som sparbank i Smedjebacken.

Mattias Ericson blir ny chef för företagsmarknaden i Norrbärke Sparbank

Norrbärke Sparbank har även utsett Mattias Ericson till chef för företagsmarknaden i Norrbärke Sparbank. Mattias tillträder jobbet 13/5 2019.

Mattias är utbildad civilekonom och har tidigare jobbat som auktoriserad revisor vid PWC.  Det innebär att Mattias har en gedigen kunskap och är redan känd av många av sparbankens företagskunder från sin roll som revisor och god rådgivare. Mattias blir chef för företagsavdelningen i Norrbärke Sparbank. 

Företagssektorn i Norrbärke Sparbank  – som just i år 2019 firar 160 år som sparbank i Smedjebacken, är en viktig del i Norrbärke Sparbanks roll i Smedjebacken med omnejd, det vill säga att se till att det lokalt organiserade sparandet kan komma nytta för lokala investeringar.

Om Norrbärke Sparbank

Norrbärke Sparbank är en helt egen sparbank som verkar i huvudsak i Smedjebacken. Namnet Norrbärke Sparbank kommer från församlingens namn då sparbanken startade år 1859. Det var nämligen prästen Fahlcrantz som tog initiativ då till att bilda sparbanken ”för att organisera lokalt sparande till lokala investeringar”. En idé som lever än idag.

En sparbank är en kooperativ form av bank och har inga enskilda ägare. Det är insättarna i sparbanken som ”äger” banken. Insättarna företräds sedan av så kallade huvudmän som utses i särskild ordning. Huvudmännen väljer sedan styrelse, som i sin tur utser vd, som även ingår i bankens styrelse.

Norrbärke Sparbank har idag en affärsvolym över 4 miljarder kronor och växer stadigt med nya kunder, 15 anställda och den enda bank som fysiskt bedriver verksamhet i Smedjebackens kommun.

www.norrbarke-sparbank.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: