Skriv sökord

Ekonomichef/CFO sökes till Tjustbygdens Sparbank

Lediga tjänster
ekonomichef, CFO sökes, ledig tjänst, lediga jobb, Myntbryggan, Tjustbygdens Sparbank

Senast uppdaterad: 22 maj, 2023

Vi söker dig som drivs av att utveckla verksamhet och leda ett team som ansvarar för bankens ekonomiska förvaltning, administrativa funktioner och riskhantering. Vi erbjuder en intressant tjänst där du får ansvar för en central och viktig del av företaget och samtidigt är delaktig i hela bankens utveckling.

Om oss

Tjustbygdens Sparbank är en självständig bank med huvudkontor i skärgårdsstaden Västervik. Hos oss står kunden i centrum och vi erbjuder en hög grad av personlig service tillsammans med smidiga digitala lösningar. Vår hemmamarknad är Västerviks kommun där vi har en mycket stark marknadsposition, men många av våra kunder finns även på andra platser i Sverige. Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster till alla kundkategorier. Genom nära samarbete med andra Sparbanker och Swedbank erbjuder vi rikstäckande service, samma lösningar som en storbank samt den lokala bankens närhet, engagemang och beslutskraft. Alla beslut fattas lokalt och bankens överskott används till att utveckla verksamheten och till olika former av samhällsnyttiga bidrag. Vår vision är att vara en bättre bank som gör skillnad. Genom dotterbolaget Ostkustens Risk & Compliance AB erbjuder vi även tjänster till andra sparbanker som samarbetar regionalt. Vi är en väl sammansvetsad personalstyrka på knappt 70 medarbetare som arbetar för att våra kunder och den lokala marknaden ska utvecklas och växa.

Om tjänsten

Som Ekonomichef/CFO är du chef för bankens enhet Administration & Riskhantering. Du leder och utvecklar ett team om sju personer som arbetar med bankens ekonomiska förvaltning, intern och extern rapportering, kreditadministration, AML-uppföljning, riskhantering, drift och förvaltning av fastigheter och utrustning samt administrativ service. Du har det övergripande ansvaret för bankens ekonomiska planering, rapportering och uppföljning. Du ansvarar för uppföljning och hantering av bankens riskexponering, likviditet och kapitalbehov. I din roll ingår även att arbeta med analyser och utredningar för att identifiera utvecklingsbehov, och att initiera åtgärder som utvecklar bankens affärsenheter i samverkan med ansvariga chefer. Tjänsten ingår i bankens ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Om dig

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, gärna i kombination med juridiska kunskaper. Du har flerårig erfarenhet av att driva och leda en ekonomifunktion eller liknande enhet. Du har breda kunskaper inom redovisning och regelverk för finansiell rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av bank, finansbolag eller liknande. Vi ser gärna att du har ett stort intresse av ekonomistyrning och riskhantering för att utveckla verksamheter och processer. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du affärsinriktad och proaktiv. Du har en stark egen drivkraft, hög initiativförmåga och integritet samt tar dig an dina arbetsuppgifter med stort engagemang. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och mycket god förståelse för kopplingen mellan ekonomi och verksamhet, och att se helheten framför detaljerna. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och har en naturlig ådra för att organisera och strukturera. Du är duktig på att samarbeta och att prioritera både ditt eget och gruppens arbete. Du är positiv, social och kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både till vardags och vid presentationer inför grupper.

För att lyckas i din roll drivs du av att leda och inspirera ditt team. Din ledarstil karaktäriseras av en balans mellan att styra, coacha och delegera. Du vet att coachning sker i vardagen för att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Du har förmågan att skapa en arbetsmiljö som är inkluderande, engagerande och stimulerande, där motiverade medarbetare trivs och vill bidra till gruppens resultat.

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan

Skicka in din ansökan via länk på vår hemsida. Vi påbörjar urvalet under ansökningstiden och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt, dock senast 6 juni 2023. Har du frågor är du välkommen att kontakta VD Mats Hasselquist på tel nr 0490-81 51 03 eller Personalchef Laila Werme på tel nr 0490-81 51 42.

Mer om Tjustbygdens Sparbank hittar du på www.tjustbanken.se.

Dela sidan: