Skriv sökord

Ekonomiansvarig sökes till Sparbanken Tranemo

Lediga tjänster
Ekonomiansvarig till Sparbanken Tranemo

Senast uppdaterad: 16 maj, 2022

Sparbanken Tranemo är en lokal bank med heltäckande utbud av finansiella tjänster. Totalt är vi 21 anställda i banken. Vårt kontor finns i Tranemo och vårt verksamhetsområde är Tranemo kommun.

Vi har under det gångna året fått många nya kunder och tillväxten, lönsamhet och bankens soliditet är god. Bankens affärsvolym uppgår till drygt 10 miljarder kronor.

Läs mer här om Sparbanken Tranemo.

Din roll som Ekonomiansvarig:
Som ekonomiansvarig i banken har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen. I rollen ingår proaktivt arbete med att vidareutveckla, effektivisera och kvalitetssäkra rutiner och processer på företaget. Vidare innebär rollen till stor del att följa och utvärdera verksamheten och tillsammans med medarbetarna se till att vi når uppsatta mål. Som ekonomichef är du en nyckelperson i organisationen och rapporterar till VD samt ingår i ledningsgruppen.

Rollen som Ekonomiansvarig är bred & dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Månads- och årsbokslut
• Budget och prognosarbete
• Rapportering till myndigheter
• Controlleruppgifter kopplade till resultat- & balansräkning samt risker i verksamheten
• Vara uppdaterad på regelverk från Finansinspektionen
• Diverse administrativa arbetsuppgifter

Är det du som kommer trivas hos oss?
För att trivas i rollen är du en person som värdesätter struktur och noggrannhet i ditt arbete samt trivs med att arbeta mestadels självständigt men även i team med kollegor. Du är analytisk och har ett siffersinne där du är bra på att kommunicera och samarbeta med dina kollegor i organisationen kring olika frågor. Vi ser gärna att du även har ett intresse av att ta inhämta information och hålla dig uppdaterad på regelverk som påverkar banken. Du brinner för ständiga förbättringar och trivs i en organisation som står för positivitet, innovation och ansvarstagande. Därtill är du en person som kan utmana på rätt sätt och på det viset delta, driva arbetet med ständiga förbättringar för bankens bästa. Du gillar att samarbeta med kollegor och nätverka med andra Sparbanker för att på så vis skapa goda relationer både internt och externt.

Utbildning och erfarenhet
Erfarenhetsmässigt ser vi att du har en universitet- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt lång erfarenhet i en liknande roll. Har du tidigare erfarenhet av controllerarbete ses det som meriterande. Ett krav är att du har erfarenhet av bokslutsarbete samt jobbat med eller är intresserad av regelverk. Vidare känner du dig bekväm att arbeta i ekonomisystem och har goda kunskaper i Excel. Du har även goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Placeringsort: Tranemo
Tillträde: Omgående
Omfattning: 100 %

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats där du får stimulans i arbetet. Det som är unikt hos oss är att vi är en egen bank där besluten fattas hos oss i Tranemo och där du får vara med och driva och forma vår verksamhet framåt. Hos oss får du också en hög flexibilitet och frihet under ansvar. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Visst låter det intressant?
Sparbanken Tranemo har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Vi tillämpar löpande urval så ansök så snart som möjligt. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Search/Kandidatansvarig Stina Runesson, stina.runesson@onepartnergroup.se alt 0371- 39 41 01

Dela sidan: