Skriv sökord

Ekonom sökes till Sparbankernas Riksförbund

Lediga tjänster
ekonom sökes, ledig tjänst, lediga jobb

Senast uppdaterad: 3 november, 2021

Vår medarbetare kommer att gå i pension därför söker vi nu en ekonom med goda kunskaper om regleringen av bankrörelse och erfarenhet av arbete inom en banks ekonomiavdelning till Förbundets ekonomienhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består främst i att bevaka regelverk kopplade till ekonomiområdet, informera sparbankerna om nyheter och förändringar samt att delta i olika utvecklingsprojekt och förvaltningsuppdrag tillsammans med vår samarbetspartner Swedbank. Vidare ingår i arbetet framtagande av olika rapporter och analyser. Eftersom Förbundet är en remissinstans ingår även arbete med remissvar.

Om dig

Som ekonom vid Förbundet arbetar man i stor utsträckning självständigt, som en del av Förbundets ekonomienhet, men också nära övriga specialister på Förbundet inom regelverk och IT. Arbetet innebär stor variation av intressanta uppgifter, ofta tillsammans med olika grupper med representanter från medlemsbankerna och/eller Swedbank men även en del kontakter med myndigheter och andra aktörer.

Viktiga egenskaper i rollen som ekonom är viljan att samarbeta och skapa konkreta värden för medlemmarna samt att trivas med att kommunicera muntligen och i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsrapportering i bank eller annat kvalificerat ekonomiarbete.

Förbundets organisation är liten och effektiv. Vi arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm, på Vasagatan 11.

Ansökan och Frågor

Har du frågor om tjänsten, går det bra att kontakta Minna Arvidsson minna.arvidsson@sparbankerna.se eller 073-841 86 30.
Skicka ansökan och CV till minna.arvidsson@sparbankerna.se
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer. Rekryteringen pågår så länge denna annons är tillgänglig.

Välkommen med din ansökan!

Om Sparbankernas Riksförbund

Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 58 Sparbanker och 24 ägarstiftelser och har till uppgift att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen. Sparbankerna gör samhällsnytta som gör skillnad. Förbundet representerar medlemmarna gentemot myndigheter och organisationer och är remissinstans samt förhandlingspart i ärenden av betydelse för medlemmarna. Förbundet är knutet till ESBG som är den europeiska sammanslutningen för retail- och Sparbanker.

Dela sidan: