Skriv sökord

Ekenhjärtat har delat ut över 1,3 miljoner till de som drabbats hårt i spåren av coronakrisen

Corona I samhället
Eklöv

Senast uppdaterad: 18 juni, 2020

Genom initiativet Ekenhjärtat har Sparbanken Eken beviljat över 1,3 miljoner i bidrag till föreningar och goda idéer i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län. Över 100 föreningar har fått föreningsstöd och 14 goda idéer som hjälper andra människor som drabbats hårt i spåren av coronakrisen, har fått ta del av bidraget.

Den 12 maj öppnade Ekenhjärtat upp för ansökningar om föreningsstöd samt om bidrag till bra idéer som kunde göra en positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider. Sparbanken Eken utlovade initialt en miljon kronor i föreningsstöd och till goda idéer. Den 13 juni stängde Ekenhjärtat och Sparbanken Eken har beviljat över 100 bidrag till en summa av 1,3 miljoner kronor, varav cirka 1,1 miljon kronor har gått till föreningsstöd och 193 500 kr till goda idéer.

Stöttar regionen
Sparbanken Eken valde att öppna upp Ekenhjärtat för att stötta regionen;
– Coronavirusets framfart har gjort att vi står inför en svår samhällsutmaning som kräver att vi hjälps åt på alla plan. Det ligger i Sparbanken Ekens DNA att stötta samhället när det behövs som mest, säger Lars Olsson, vd på Sparbanken Eken. Vi har fått otroligt positiv respons från bidragstagare, kunder och samarbetspartners – vilket känns bra i hjärtat, fortsätter Lars.

Från sinnesträdgård till gratis utomhusbasket
Bland de goda idéerna som har kommit in finns idéer för flertalet olika målgrupper. Allt ifrån odlingsprojekt på äldreboende och skattjakter för barn och ungdomar till sinnesträdgård och gratis utomhusbasket.
Bifogat finns en lista över några av de goda idéer som kommit in till Ekenhjärtat. För kontaktpersoner till respektive god idé – kontakta Marika Sunesson.

Goda idéer_Ekenhjärtat

Dela sidan: