Skriv sökord

Draknästet för UF-företag hos Westra Wermlands Sparbank firar 10 år

I samhället Ung Företagsamhet
UF företagare mötte drakarna i Westra Wermlands Sparbanks Draknästet

Senast uppdaterad: 8 februari, 2023

Elever som driver företag via Ung Företagsamhet har möjlighet att möta drakarna i Westra Wermlands Sparbanks Draknäste. I år är det 10 årsjubileum för Draknästet och det firades lite extra mycket.

Draknästet arrangeras varje år i Arvika i samarbete mellan Westra Wermlands Sparbank och Ung Företagsamhet Värmland. Gymnasieelever i årskurs 2 och 3 som driver UF-företag i Arvika, Eda och Årjängs kommuner bjuds in för att pitcha sina affärsidéer för fyra drakar som representerar näringslivet.

Sju pirriga och förväntansfulla UF-företag deltog i årets upplaga. Det firades 10-årsjubileum av Draknästet i år vilket uppmärksammades genom att prisbeloppen höjdes rejält mot tidigare år. 1: a pris fick 6000 kr, 2: a pris 5000 kr och 3:e pris 4000 kr. Dessutom lades ett 4:e pris till för de övriga fyra företagen som fick 1000 kr var. Det var ett kul överraskningsmoment och eleverna blev väldigt nöjda!

Vinnare blev EasyPin UF

Företaget som knep första platsen heter EasyPin UF och de gör en avtagbar jeansknapp som gör dina för stora jeans mindre i midjan så att du slipper slänga dem.

Det här är ett roligt återkommande event som uppmärksammandes stort av lokal media i form av reportage i SVT Värmland och lokala tidningar där Westra Wermlands Sparbank marknadschef Cecilia Björkengren intervjuades.

Om Westra Wermlands Sparbank

Västra Värmland är en fin plats på jorden. Det håller du säkert med om. Varje dag ser vi våra kunder i ögonen och engagerar oss i samhällsutvecklingen i västra Värmland. Det känns både självklart och inspirerande. Vi är en bank som du kan lita på och som anstränger sig lite extra för ditt bästa.

Varje år låter vi en del av vinsten gå tillbaka till olika projekt och verksamheter som är till glädje för människorna här. Det känns väldigt meningsfullt att kunna bidra till att västra Värmland växer och utvecklas. Det är den riktiga vinsten!
wwsparbank.se

Dela sidan: