Skriv sökord

Digitala kundträffar med Sparbanken Tanum

Corona I samhället
Digitala kundträffar

Senast uppdaterad: 11 mars, 2021

Ett helt år har gått sedan de första restriktionerna kom på grund av coronapandemin. Då fick max 500 personer träffas, nu är det bara max åtta personer på allmänna sammankomster. Både privatpersoner och företag har blivit tvungna att ställa om till digitala möten, så även sparbankerna.

Sparbanken Tanum höll därför fem digitala kundträffar igår. Tre sändes live och handlade om aktier och fonder på lite olika nivåer, riktade till våra privatkunder. De två andra träffarna handlade om kommersiella fastigheter och om skog- och lantbruk, riktade till företagskunder inom de segmenten. De sista två träffarna sändes inte live utan kommer att visas vid ett senare tillfälle. Banken tog hjälp av lokala företagare inom produktion och projektledning för att få till en proffsig studio, en bra programledare och bra bild och ljud.

Talkshow med sparbanken

Alla digitala kundträffar spelades in som ett ”talkshow”-liknande program där programledaren diskuterade det aktuella ämnet tillsammans med specialister från banken, kunder och andra inbjudna gäster. Till de tre livesända träffarna fick kunderna anmäla sitt intresse och deltog via Zoom. Över 150 kunder tittade sammanlagt på de tre träffarna och det kom in många bra frågor som kunde besvaras under sändningen.

– Något som överraskade mig var den stora graden av interaktion från våra ”besökare”. Vi fick in många bra frågor och det var i just dessa ögonblick som programmet lyfte. Att tvingas improvisera utmanade oss och fick deltagarna att prestera som bäst, säger Henrik Carlsson marknadschef på Sparbanken Tanum och initiativtagare till projektet.

– Nu laddar vi om för fler träffar, och då siktar vi betydligt högre och funderar då också på att rikta oss mot både kunder och prospects, avslutar Henrik.

Dela sidan: