Skriv sökord

Dalslandshjältar får utmärkelser av Dalslands Sparbank

I samhället
Dalslandshjältar, Dalslandshjälte, Dalslands Sparbank, Dalslänningen

Senast uppdaterad: 2 mars, 2022

Dalslandshjältar är ett projekt som Dalslands Sparbank haft i tankarna i många år men blev verklighet först 2020. Nu är utdelningen till Dalslandshjältar 2021 påbörjad.

Dalslands Sparbank fick för några år sedan överta Föreningsbankernas fond i Dalsland som Hushållningssällskapet i Väst förvaltade, med krav att pengarna ska gå tillbaka till bygden. Detta ligger helt i linje med hur sparbanken tänker.

År 2020 fyllde Dalslands Sparbank 150 år och det var ett fint tillfälle att sätta Dalslandshjältar på kartan. De första 10 Dalslandshjältarna blev uppmärksammade och fick ta emot utmärkelsen.

Nominera din Dalslandshjälte

Varje år kommer 100 000 kronor att sättas av till årets hjältar. Vem som helst kan nominera en hjälte. Av nomineringarna som kommer in, väljs 10 hjältar ut av en jury från Dalslands Sparbank och tidningen Dalslänningen. Dessa hjältar som tilldelas utmärkelsen ”Dalslandshjälte”, får utöver äran ta emot en prischeck på 10 000 kronor av Dalslands Sparbank för hjälteinsatsen de gjort för någon eller några.

Dalslandshjältarna presenteras löpande

Dalslandshjältar för 2021 presenteras löpande under detta år i Dalslands Sparbanks sociala kanaler. De första två har redan fått sin utmärkelse.

Dalslandshjältar 2020

Sven-Ove Antonsson, Ärtemark
Stefan Dahl, Högsäter
Lena Hansson, Färgelanda
Anna Wessman Karlsson, Svalungebyn, Mellerud
Annika Henke, Ed
Fredrik Sköld, Mellerud
Johan och Rose Magnusson, Råggärd
Emelie Hjoberg, Högsäter
Hans Eriksson, Ed
Sandra Tordardottir, Nössemark

Dalslandshjältar 2021 (pågående utdelning…)

Hampus Eliasson, Ed
Madelene Bäck, Ed

Om Dalslandshjältar

Dalslandshjältar är ett samarbete mellan Dalslands Sparbank och Dalslänningen som startas upp under 2020 och som ska pågå under fyra år framåt.
Nomineringen sker digitalt på sajten viardalsland.se

Om Dalslands Sparbank

Att vara kund i Dalslands Sparbank ska vara enkelt. Oavsett om du möter oss på våra bankkontor, digitalt eller via telefon, så är vi alltid redo att hjälpa dig förbättra och utveckla din ekonomi.

Hos oss möts du av omtanke. Du är vår viktigaste partner. Därför tar vi besluten nära dig och tänker långsiktigt kring din ekonomi. Vi är en mer tillmötesgående bank, som finns där när du behöver oss och anpassar oss efter dina behov. Vi drivs av viljan att ge dig rätt råd och tjänster för att nå dina mål.

Vår bank drivs inte av enskilda vinstintressen. Målet är istället att skapa möjligheter för människor och företag att utvecklas. Dels som kunder i banken. Dels genom att en del av bankens vinst används för att stödja idéer och verksamheter som gör Dalsland ännu bättre.

Ett levande och livskraftigt samhälle är en förutsättning för vår banks utveckling. Därför samarbetar vi med föreningar, företag och personer som utvecklar landskapet. Det gör oss till en unik bank, faktiskt den enda vars främsta drivkraft är att gynna bygden och alla som bor här.

Tillsammans utvecklar vi Dalsland.

www.dalsbank.se

Dela sidan: