Skriv sökord

Dalslands Sparbank söker AML/KYC-analytiker

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 20 mars, 2020

Vill du jobba som AML/KYC-analytiker på Dalslands Sparbank?
I vår strävan att säkerställa hög kvalitet inom AML söker vi en AML/KYC-analytiker som vill bli en del av vårt team. Som AML/KYC-analytiker arbetar du med uppgifter inom regelverken penningtvätt och terroristfinansiering i vårt verksamhetsområde, även om ditt kontor finns i Mellerud. Du rapporterar direkt till chef för Affärsstöd. Vi förväntar oss att du blir en aktiv medarbetare i en grupp som jobbar med AML frågor.
Tjänstens huvudsakliga uppgifter är att jobba aktivt med att säkerställa bankens kundkännedom så att den är uppdaterad och håller hög kvalité. En stor del av arbetet kommer att ägnas åt utredningar, analyser och rekommendationer till verksamheten. I rollen som AML/KYC-analytiker är du ett stöd till kundansvariga samt en lagspelare i ett team som jobbar med AML frågor. Ett av dina viktigaste mål är att säkerställa bankens position inom AML/KYC så att vi har rätt kvalité inom området.

Kompetenser/erfarenheter
Du är en lagspelare med positiv framtoning. Du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du är strukturerad, ansvarstagande och ordningsam. Du bör ha kunskap om AML/KYC-regelverk samt en analytisk förmåga. Vidare har du IT-vana som du vill fördjupa genom bankens kontinuerliga digitalisering och kraven på förnyad kunskap som blir följden av våra alltmer digitaliserade kunder.
Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom bank gärna med juridisk inriktning eller likvärdig kompetens inom området på annat sätt.
Egenskaper
Vi tror att du är en serviceinriktad person med god social förmåga som trivs i mötet med andra människor i alla åldrar. Eget initiativtagande är en drivkraft hos dig och du har en vilja att lära dig nya saker. Du är en analytisk person som trivs i bankmiljö och har ett genuint intresse för ditt arbete. I mötet med dina kollegor bidrar du till en god stämning på arbetsplatsen.
Varför jobba hos oss?
Som medarbetare i Dalslands Sparbank är du med och bidrar till vår vision ”Tillsammans utvecklar vi Dalsland”. Tillsammans bidrar vi till att utveckla närsamhället.

Mer information
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mellerud
Sista ansökningsdag 2020-04-06

Skicka din ansökan och CV till:
Stefan Fritz
Dalslands Sparbank
Box 33, 464 21 MELLERUD
0530-440 16
stefan.fritz@dalsbank.se

För ytterligare information om tjänsten kontakta gärna:
Birgitta Hedlund
Facklig representant Dalslands Sparbank
0530-440 11
birgitta.hedlund@dalsbank.se

Dalslands Sparbank är en fristående sparbank med stabil lönsamhet och en affärsvolym på ca 16 miljarder kronor. Vi har 4 kontor i Dalsland (Mellerud, Bengtsfors, Ed och Färgelanda) med sammanlagt 50 medarbetare.