Compliance specialist sökes till Tjustbygdens Sparbank

Vi behöver dig som helhjärtat vill bidra till att stärka sparbankernas position som marknadsledande och kundnära banker med stort engagemang för de lokala samhällen där bankerna verkar. Du kommer att vara anställd i Tjustbygdens Sparbank men arbetar med compliance för flera av sparbankerna i vår region.

Vilka är vi?        

Tjustbygdens Sparbank har sitt huvudkontor i skärgårdsstaden Västervik. En väl sammansvetsad personalstyrka på ca 60 medarbetare erbjuder tillsammans ett komplett utbud av tjänster och produkter för alla kundkategorier. Banken har en mycket stark position på marknaden och kan genom ett nära samarbete med andra sparbanker och Swedbank erbjuda storbankens lösningar i kombination med den lokala bankens närhet, beslutskraft och flexibilitet.  Alla våra beslut fattas lokalt och alla vinster stannar i Tjustbygden. Därför kan vi också erbjuda mer personlig service på fler kontor, samt bidra till det lokala samhällslivet i form av stöd till idrott, kultur, näringsliv med mera. För oss är det självklart att ta ansvar för och engagera oss i utveckling som är av betydelse för våra kunder, till exempel våra ungdomar och en levande landsbygd.

 

Vem är du?

Du har relevant akademisk utbildning och arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har arbetat inom finansiell sektor, övervakande myndighet eller liknande, och redan idag har kunskap om de lagar och föreskrifter som reglerar bankverksamhet.

Som person trivs du i en roll där du får ta ett stort eget ansvar och självständigt driva dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad och har ett proaktivt arbetssätt. Vidare är det viktigt att du har hög integritet, kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och har en god pedagogisk förmåga. För att lyckas krävs att du är positiv, social och tycker om att ha många interna och externa kontakter, och förstås gillar vårt sätt att tänka kring samhällsengagemang.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du ska bevaka relevant lagstiftning samt informera och utbilda ledningspersoner, styrelser och övriga medarbetare i nya eller ändrade regler. Du arbetar med interna regelverk och säkerställer att dessa implementeras i verksamheterna. Du ska löpande kontrollera och bedöma om rutiner och arbetssätt är lämpliga och effektiva ur ett regelverksperspektiv, samt att regler och rutiner följs. Du ska även identifiera och följa upp compliancerisker. Du ingår i en arbetsgrupp som utför uppdrag inom regelefterlevnad och riskkontroll för flera av sparbankerna i regionen. För några av sparbankerna kommer du att vara Compliance Officer med rapporteringsansvar direkt till vd och styrelse i respektive sparbank.

 

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan

Mejla din ansökan till laila.werme@tjustbanken.se

Vi påbörjar urvalet under ansökningstiden och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt, dock senast 22 oktober.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Personalchef Laila Werme på tel.nr 0490 - 81 51 42. Facklig kontaktperson är Therese Löwenstam Aupers, 0490-81 51 26.

 

Mer om Tjustbygdens Sparbank hittar du på tjustbanken.se eller enbattrebank.nu

Senast uppdaterad: 
2017-10-09