Skriv sökord

Compliance Officer sökes till Svealands Risk & Compliance AB

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 27 maj, 2021

Svealands Risk och Compliance AB är ett bolag med verksamhet inom specialistområdena Compliance, Riskkontroll och Dataskydd. Bolaget är inne på sitt åttonde verksamhetsår och ägs till 100 procent av sparbanker. I bolaget arbetar idag nio personer.

Vi erbjuder

Behovet av våra tjänster ökar så nu söker vi ytterligare en medarbetare inom Compliancefunktionen. Vi söker dig som i nära samarbete med fem andra personer inom funktionen har ansvar för att stödja bankernas ledningar och styrelser i deras uppdrag att säkerställa att verksamheten drivs i enlighet med externa och interna regelverk inom den tillståndspliktiga verksamheten samt enligt Dataskyddsförordningen.

I din yrkesroll kommer du att arbeta nära bankerna i syfte att stödja och kontrollera bankernas processer och rutiner för regelefterlevnad och det innefattar bland annat att:

  • ge råd och stöd i frågor avseende regelefterlevnad
  • bevaka och analysera nya regler och lagstiftning
  • utbilda och informera bankens ledning och personal i aktuella regelverksfrågor
  • genomföra granskningar och rapportera till bankernas ledning respektive styrelse

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du ha hög integritet, vara strukturerad med ett analytiskt sinne och inneha en god initiativförmåga. Som Compliance Officer hos oss är du en lagspelare som samtidigt motiveras av att ta självständigt ansvar för arbetsuppgifterna. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Förmodligen har du en bakgrund inom bank, meriterande är erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som kan vara såväl från första som andra linjen. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning.

Intresserad?

Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande miljö som innebär flexibilitet, utmaningar, varierande arbetsuppgifter samt goda möjligheter till egen utveckling.

Tjänsten utgår från Örebro där vi har ett centralt beläget kontor men arbetet kan även utföras hos respektive uppdragsgivare och i hemmet. Tjänsten är på heltid samt innebär en del resor varför körkort och tillgång till bil är ett krav.

Ansökan

Vi arbetar med intervjuer löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så tveka inte att skicka din ansökan till robin.laakso@svearc.se, dock senast den 4/7 2021.

Har du frågor så når du mig även på +46 70 790 47 44.

Dela sidan: