Skriv sökord

Chefsjurist sökes till Sparbanken Skaraborg

Lediga tjänster
chefsjurist, Marknadsspecialist sökes till Sparbanken Skaraborg

Senast uppdaterad: 14 mars, 2023

I det här jobbet får du kombinera din professionella kompetens med ledarskap och göra avtryck i en framgångsrik verksamhet!

Rollen

Som Chefsjurist är du huvudansvarig för juridiken i Sparbanken Skaraborg. Hela bankvärlden förändras i rask takt och banken måste ständigt anpassa sig till nya och förändrade lagar, regler och förordningar. I den här rollen har du ett viktigt uppdrag i att stötta ledning och verksamhet för att uppnå en sund och affärsmässig regelefterlevnad, intern styrning och kontroll som omsätts i verksamhetsnära processer. I ansvaret ingår kredit- och obeståndsrätt inklusive förvärvsfinansiering och värdepappersjuridik men även dataskyddsfrågor och utkontraktering av tjänster. Ett angeläget område är motverkande av penningtvätt- och terroristfinansiering och du kommer att ha chefsansvar för AML-gruppen med fem medarbetare. I arbetet ingår också att hantera aktiebolagsrättsliga frågor för banken samt ha kontakten med Finansinspektionen för bland annat hantering av tillståndsfrågor och ledningsprövning. I dessa frågor har du även ett nära samarbete med bankens styrelse, ägarstiftelse och valberedning. Du är medlem i bankens ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Din bakgrund

Vi söker dig med juristexamen och gedigen erfarenhet av juridiskt och regulatoriskt arbete, med fördel från bank eller motsvarande regelstyrd verksamhet. Med hög servicekänsla och helhetssyn på verksamheten har du vana att balansera det juridiska perspektivet med det affärsmässiga och arbetar naturligt med kontinuerlig processutveckling. Du är trygg i din person och kompetens och skapar förtroende hos dem du möter. Du kommunicerar på professionell nivå på svenska och engelska i tal och skrift.

Ett engagerat och motiverande ledarskap är avgörande och med handlingskraft och ansvarskänsla bidrar du till att bankens vision och strategier uppnås. Du uppfattas som en socialt säker person med stor nyfikenhet och framåtanda men arbetar samtidigt metodiskt, strukturerat och med prioriteringsförmåga. Vi förutsätter att du är mycket kommunikativ, har ett naturligt sätt att skapa delaktighet och inspirerar till positiva samarbeten. Självklart känner du igen dig väl i värdegrunden där engagemang, kompetens och gemenskap är byggstenar och vägledning i det dagliga arbetet, som tar banken närmare sin vision att verka för en god utveckling och sund ekonomi i hela Skaraborg.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och brev via maquire.se senast den 2 april. Vid frågor kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96, e-post anna.akesson@maquire.se.

Om Sparbanken Skaraborg

Sparbanken Skaraborg är en affärsnära sparbank som skall vara en trygg och långsiktig partner för våra kunder inom privat och företagsmarknaden. Vi finns här, i hjärtat av Skaraborg med mötesplatser i Skara, Vara, Götene och Nossebro. Våra beslut fattas lokalt, vårt huvudkontor finns i Skara och vi ägs av Sparbanksstiftelsen Skaraborg, och det medför att vi alla tillsammans har ett stort samhällsengagemang. Banken vill utveckla hemregionen och därför blir en viktig målsättning att ge tillbaka en del av vinsten till de orter där man verkar. Att verksamheten drivs utan enskilda vinstintressen är själva grunden i sparbanksformen.

Genom samarbetsavtal med Swedbank tillhandahålls IT-tjänster samt support till utlandsaffärer, investeringsrådgivning, hypoteksfinansiering och finansiella placeringar. Ledarskap och kultur i banken präglas av stort intresse och engagemang för människor och företag, med kundernas behov i centrum. Vi är proaktiva och tillgängliga med 120 medarbetare och specialister som har en bred kompetens och förståelse för det som gör skillnad. Vårt löfte är att ständigt utvecklas, tänka nytt och se till att medarbetare och kunder växer. Läs mer på sparbankenskaraborg.se

Dela sidan: