Skriv sökord

Carl Bildt bjöd Sparbankerna på omvärldsanalys

Aktuellt Finansmarknad
Carl Bildt, Håcan Nilsson moderator, Sparbankerna
Carl Bildt med moderator Håcan Nilsson på Sparbankernas VD- och Ordförandekonferens.

Senast uppdaterad: 3 oktober, 2022

Tidigare utrikesminister och statsminister Carl Bildt gav sin syn på kriget i Ukraina, Riksgäldsdirektör Karolina Ekholm förklarade läget i Sveriges ekonomi just nu och Johan Parmler, vd Svenskt Kvalitetsindex berättade varför Sparbankerna har de nöjdaste kunderna på årets VD- och ordförandekonferens.

Sparbankerna kunde äntligen träffas igen för en fysisk konferens för 140 ordförande och VD i Sparbank och Sparbanksstiftelse. Denna gång under två dagar fyllda av fakta, inspiration och samtal.

Sparbankerna fick nyligen högst betyg i Svenskt Kvalitetsindex (SKI) kundundersökning och fick tre utmärkelse; Bästa bank bland privatkunder, Bästa bank bland företagskunder och Mest hållbara bank enligt kunderna. SKIs vd Johan Parmler var på plats och pratade om resultatet och visade hur kunderna svarat på de olika frågorna i undersökningen. Han pekade på att Sparbankerna vinner på att vi är lokala och personliga. Det uppskattas extra mycket i oroliga tider.
– I en ny osäker tid måste ord som lokal, personlig och nära nu betyda bekvämt, pålitligt och säkert, förklarade Johan Parmler, vd Svenskt Kvalitetsindex.

Carl Bildt om omvärldsläget

På dag två pratade Riksgäldsdirektör Karolina Ekholm om Sveriges ekonomi i det nu osäkra läget i världen. Karolina var tidigare vice Riksbankschef och började sin tjänst på Riksgälden 1 februari i år. Vi har fått uppleva en snabb ekonomisk återhämtning efter pandemin, men problemen har sedan tornat upp sig under året. Där hög inflation och stigande räntor riskerar leda till global recession. Samtidigt som kostnadschocker drabbar företag och privatpersoner till följd av kraftigt stigande priser på energi och livsmedel i samband med kriget i Ukraina

Carl Bildt, tidigare statsminister och Moderaternas utrikesminister 2008 – 2014, talade på samma tema och berättade utifrån egna erfarenheter om läget i världen, med mycket fokus på Rysslands president Vladimir Putins agerande och mål i livet. Sparbankerna fick ta del av en mycket intressant omvärldsanalys om det geopolitiska läget.

Efter två dagar med mycket information och erfarenhetsutbyte kunde medlemmarna återvända till sina kollegor och nöjda kunder runt om i landet.

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: