Skriv sökord

Bolagsjurist till Falkenbergs Sparbank

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 2 februari, 2021

Falkenbergs Sparbank söker bolagsjurist. En roll där du får kommer att få ett övergripande ansvar för bankens juridik och blir en viktig spelare för hela organisationen.

Om tjänsten
Falkenbergs Sparbank har funnits i 155 år och är en viktig samhällsfunktion i Falkenberg. Nu söker banken till sitt kontor i centrala Falkenberg en efterträdare till sin nuvarande bolagsjurist. Här har du chansen att bli en del av en fin gemenskap med stolta och engagerade medarbetare. På Falkenbergs Sparbank råder professionalism och gemenskap och man tror på det personliga mötet.

Som bolagsjurist har du en mycket viktig roll och det övergripande ansvaret för bankens bolags- och internjuridik och är även klagomålsansvarig. Du är sekreterare i bankens styrelse är ledamot av Risk- och Compliancerådet samt centralt funktionsansvarig (CFA) enligt penningtvättsdirektivet. Du kommer att jobba tätt tillsammans med och rapportera direkt till bankens VD.

I rollen som bolagsjurist ansvarar du för att driva dina områden i linje med styrelsens och VD:s beslut samt lägga fram förbättringsförslag. Du är operativt ansvarig för en del interna policys och instruktioner och för rapportering till Finansinspektionen inom dina ansvarsområden.

Vem är du?
Vi söker dig som har en svensk juristexamen och flera års relevant yrkeserfarenhet. Som relevant ses framförallt tidigare erfarenhet som bankjurist och/eller på advokatbyrå med specialisering inom finansjuridik. Även andra bolagsjuristroller eller erfarenhet från finans- eller försäkringsbolag är meriterande. Specialistkunskap inom t ex finansrätt eller obeståndsrätt är meriterande men du behöver även vara en generalist med goda allmänjuridiska kunskaper.

För att lyckas i denna roll så krävs det förutom att du är en erfaren jurist dessutom att du är en skicklig kommunikatör. Du bör ha en god förmåga att ta till dig kunskap och förmedla den vidare till andra på ett lättillgängligt sätt. Du bör dessutom vara trygg i dig själv och i din kunskap och kunna arbeta självgående. I rollen som bolagsjurist har du ett övergripande ansvar vilket gör att du behöver kunna lyfta blicken och se hela perspektivet och komma med relevanta förslag.

Du erbjuds
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Du får möjlighet att arbeta inom ett område som har hög prioritet i banken i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas generellt inom bank- och finansområdet, där ingen dag behöver vara den andra lik. På Falkenbergs Sparbank är man mån om att medarbetare utvecklas och har kul på jobbet.

Då Falkenbergs Sparbank har ett nära samarbete med Swedbank och andra sparbanker får du möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankgemenskap. Via dessa samarbeten kommer du även att få löpande kunskapsutbyte och vidareutbildning inom ditt område.
Tillträde sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Falkenbergs Sparbank med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Höglund på telefonnummer 0702–942272 alternativt ida.hoglund@jurek.se

Dela sidan: