Skriv sökord

Bo Liljegren blir ny vd på Varbergs Sparbank

Aktuellt Från oss

Rekryteringsprocessen till ny verkställande direktör i Varbergs Sparbank är färdig och Bo Liljegren, nuvarande vd i Leksands Sparbank, kommer att tillträda posten.

 

Bo Liljegren har en lång och bred bakgrund inom finansbranschen och har tidigare jobbat både på Ikano Bank och Handelsbanken Finans. Senast kommer Bo Liljegren från jobbet som vd för Leksands Sparbank.

Bo Liljegren tillträdde som vd för Leksands Sparbank 2013 och har under sin tid som vd bidragit till att Leksands Sparbank stärkt sin plats som bygdens bank. Det syns inte minst i Svenskt kvalitetsindex kundundersökningar och i mätningar av svenska bankers soliditet

– Bo Liljegren passar mycket väl in på den profil vi sökt för jobbet som verkställande direktör, säger Joakim Petersson, ordförande för Varbergs Sparbank och den som tillsammans med en arbetsgrupp ur styrelsen lett arbetet med att rekrytera ny vd. Han tillträder nya tjänsten senast 1 augusti.

– Processen har fungerat väl. Vi har tagit hjälp av en rekryteringsfirma och haft ett gediget arbete både med att ta fram kravprofilen och att gallra ut bland de sökande och det har varit gott om kvalificerade sökande till tjänsten, säger Joakim Petersson.

 Bo Liljegren som idag bor med fru och två barn i Leksand kommer i och med tillträdet att flytta till Varberg.

– Vi är mycket glada att få välkomna Bo Liljegren till banken och till Varberg, säger Joakim Petersson.

Ny vd sökes till Leksands Sparbank

Leksands Sparbanks styrelse kommer nu att inleda rekryteringen efter en ny vd. Bo Liljegren kommer att sitta kvar som vd under sommaren 2019.

– Det är naturligtvis tråkigt att Bo lämnar oss men det påverkar inte Leksands Sparbanks mål och strategier som fortsätter att ha fokus på att utveckla Siljansbygden. Vi är – och ska vara – en katalysator för bygdens utveckling, säger Anders Nygårdh, styrelseordförande i Leksands Sparbank.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: