Bjursås Sparbank stöttar föreningen Glimmas verksamhet för barn och unga

Föreningen Glimma barn och ungdom är en förening som ger förutsättningar till bättre hälsa och ökad fysisk aktivitet för barn, unga och familjer som söker aktiviteter utan prestationskrav. Nu går Bjursås Sparbank in med 100 000 kr för att stötta verksamheten.

– Jag blev så chockad att jag bröt ihop när jag fick beskedet från Bjursås Sparbank, berättar Glimmas grundare Sussi Wilen Dacke.

Föreningen har sin verksamhet i Falun och utgår från sin träningslokal GlimmaHouse på Britsarvet. Målet är att få alla barn och unga att känna ett egenvärde och en glädje över att få lyckas.

– Det handlar egentligen inte om pengarna, det handlar om att någon tror på och förstår värdet av det vi gör. Jag var glad redan innan jag visste hur mycket stöd vi skulle få. När vd Ola Möllberg från Bjursås Sparbank visade beloppet på 100 000 kronor kom tårarna. Det går inte att förklara vad detta innebär för våra familjer säger Sussi Wilen Dacke.

 

Pengarna kommer till stor nytta, och det första föreningen gjorde var att sänka kostnaden för familjemedlemskap.

Just nu arrangerar Glimma Summercamp på dagarna. Det är barnens dagar och aktiviteterna styrs efter deras önskemål. Det blir bad, fiske, minigolf men framförallt en massa prat och umgänge.

– Glimma gör med sin verksamhet verklig skillnad för familjer, barn och unga. Det känns fantastisk roligt för oss på Bjursås Sparbank att stötta detta viktiga arbete, säger bankens vd Ola Möllberg.

 

Bjursås Sparbank satsar på lokala föreningar

Bjursås Sparbank är en fristående sparbank vars verksamhet skiljer sig från de flesta banker genom att det inte finns aktieägare. Bankens överskott kan därför användas till att få regionen att växa och utvecklas. Exempel på tidigare satsningar är Sundborns GOIF, Kvinnojouren, RIA-stugan och skolor inom Falu kommun.

bjursassparbank.se

Läs mer om Glimma glimmaifalun.com

Senast uppdaterad: 
2018-08-07