Skriv sökord

Ny idrottsarena ger rikare fritid i Bergslagen

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Bidrag till föreningar
Checkutdelning till två av föreningarna som fått bidrag av Bergslagens Sparbank.

Senast uppdaterad: 22 februari, 2023

Det nya sport- och aktivitetscentret i Storfors drog stor uppståndelse till sig när idrottsarenan invigdes förra veckan. Bergslagens Sparbank fick möjlighet att utrusta delar av arenan genom bidrag till föreningarna.

Invigningen av den nya idrottsarenan har fått stor uppmärksamhet och Storfors sjöd av liv när nästan 100 förväntansfulla personer deltog i bandklippningen med tidigare kommunalrådet Hans Jildesten. 15 månader efter byggstart är nu arenan klar och Sven-Erik Rhen, ordförande i Storfors Idrottsallians som driver aktivitetscentret, är glad att verksamheterna äntligen drar i gång.

– Vår målsättning är att huset ska vara till gagn för alla mellan 0–100 år och vara en social mötesplats över generationsgränser. Arenan kommer att få stor betydelse för Storfors kommun, ge en rikare fritid och blir en stolthet bland invånarna – speciellt ungdomarna, menar Sven-Erik Rhen.

Arenan, som är 2700 kvadratmeter stor på två våningar, erbjuder både padelbanor, golfsimulator, 100 kvadratmeter golfgreen, skytte, bordtennis, boule och även ytor för idrottslek. Näst på tur planeras bowlingbanor.

Gratulationer och bidrag från Sparbanken

Företagsmarknadschef Berry Andersson och biträdande företagsmarknadschef Jonas Dahlgren från Bergslagens Sparbank var också på plats för att gratulera till väl genomfört arbete.

– Det är verkligen jätteroligt att föreningarna, tack vare kraften som finns när föreningslivet samverkar med det lokala näringslivet, har fått till en arena. Den kommer att skapa gemenskap och gynna alla invånare, säger Berry Andersson.

I höstas firade Bergslagens Sparbank 10 år i Storfors, ett viktigt manifest för orten och inte långt därefter fick banken vara med och bidra till att utrusta den nya idrottsarenan. I samband med invigningen fick banken chans att lämna över checkar till bland annat Storfors Skytteförening och Storfors Bordtennisklubb som är några av dem som sökt och fått bidrag till sina verksamheter.

– Bidraget från banken har hjälpt oss att utrusta hallen med skyttebanor, golfspel och pingisspel. Kostnaden för utrustning har inte funnits i byggkostnaden utan varit beroende av sponsring, så där har bankens bidrag varit till stor hjälp, säger Sven-Erik Rhen.

Via ägarstiftelsen bidrar banken till bland annat idrotts- och föreningslivet runt om i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar kommunerna där banken verkar.

– Vi tycker att det är oerhört positivt att arenan nu står färdig och tror att idrotten hjälper till att göra Storfors ännu mer attraktiv som kommun, avslutar Berry Andersson.

Om Bergslagens Sparbank

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på vårt lokala engagemang och starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och har ett brett utbud av tjänster inom bank, finans och försäkring i kombination av kunniga och engagerade medarbetare som alltid utgår från kundens behov.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både modern teknik och lokala kontor, är vi i princip tillgängliga för dig dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som rör dig. Det betyder snabba beslut och klara besked för dig som kund.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är du, som kund i Bergslagens Sparbank, med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Tänk dig att varje match är en hemmamatch, där alla parter vinner. Det är så vi jobbar i Bergslagens Sparbank. Vi är möjligheternas bank.
bergslagenssparbank.se

Dela sidan: