Skriv sökord

Bergslagens Sparbanks nyrenoverade lokaler i Lindesberg invigdes

I samhället
Bergslagens Sparbank, invigning
Bergslagens Sparbanks styrelseledamot Lina Marklund och vd Cecilia Jeffner håller i bandet medan styrelseordförande Oa Holfve klipper.

Senast uppdaterad: 11 oktober, 2021

Bergslagens Sparbanks nyrenoverade lokaler i Lindesberg invigdes 6 oktober. Det hela började med bandklippning på förmiddagen och därefter var det tårtfest hela dagen.

På utsidan är Sparbankshuset på Kungsgatan 13 sig likt; en ståtlig byggnad som länge varit Bergslagens Sparbanks huvudkontor. Men redan efter ett par kliv in i de nyrenoverade lokalerna står det klart att det har hänt saker, en hel del saker.

I slutet av 2019 tog Lindefast över ägandet av fastigheten och strax därefter påbörjade de omfattande renoveringar som nu är klara. Det var med andra ord verkligen läge för att ställa till med en rejäl invigning!

Styrelseordförande klippte band

Allt drog i gång vid tiotiden när Oa Holfve, Bergslagens Sparbanks styrelseordförande, klippte bandet. Han förklarade att det finns många fördelar med att nu ha bankens verksamhet i Lindesberg på ett och samma ställe.

– Genom att ha alla bankens kompetenser samlade, från rådgivare till specialister och ledning, gör vi det enklare och mer effektivt för både våra kunder och oss på banken.

Lokala presenter från stiftelsen

Bankens ägarstiftelse var så klart på plats och deras ordförande Hans Sigge lämnade över två fina presenter. Den ena är ett par stora gjutjärnskrukor, som nu alla kan beundra utanför bankens entré –och givetvis med blommor i. Den andra gåvan är en modell av Sparbankshuset som visar hur det såg ut vid mitten av 1900-talet.

– Båda presenterna har stark lokal anknytning; krukorna är från Guldsmedshyttan och modellen från Lindesbergs Hembygdsförening, berättar Hans Sigge.

Äntligen tillsammans

Bankens personal kan alla intyga att det känns skönt att flytten och sammanslagningen av de två kontoren i Lindesberg gått smidigt.

– Det känns väldigt bra att vi äntligen sitter tillsammans i Lindesberg, i lokaler som verkligen passar vårt arbetssätt. Att ha en fungerande arbetsplats, som stödjer samarbete och kompetensutveckling, skapar en attraktiv miljö att trivas i. Det behövs för att framtidssäkra banken och skapa nöjda kunder och medarbetare, som är våra viktigaste tillgångar, förklarar Cecilia Jeffner, Bergslagens Sparbanks vd.

Lättillgängligt

I de nyrenoverade lokalerna kan banken erbjuda allt från kontanthantering till rådgivning för både privat- och företagskunder – både bokade och obokade. För de som kommer med bil erbjuds parkeringsmöjligheter både på Södra Torggatan och Kungsgatan.

Backstage på banken

Cecilia Jeffner och hennes medarbetare på Bergslagens Sparbank fick en minnesvärd dag. Banken bjöd på tårta hela dagen och det var många som tog sig till de nyrenoverade lokalerna för att vara med och fira.

– Verkligen jättekul att så många kunder kom. Vi är stolta över vår arbetsplats och vill gärna visa upp den! En sån här dag kan ju även allmänheten få besöka områden där bara personalen vanligtvis har tillträde – kunder fick vara backstage på banken, säger Cecilia Jeffner med ett leende.

Vad händer nu på Kristinavägen, nu när banken flyttat ut?

– Bankomaten kommer finnas kvar och själva lokalerna ska nu byggas om så att våra vänner på Fastighetsbyrån kan vara kvar där.

Bergslagens Sparbank hälsar alla kunder, nya som gamla, hjärtligt välkomna till Sparbankshuset på Kungsgatan 13 i Lindesberg.

Dela sidan: