Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Nästan 6 miljoner till Bergslagen

Corona I samhället
Ett axplock av vad Bergslagens Sparbank och ägarstiftelsen tillsammans stöttat under 2020.

Senast uppdaterad: 4 januari, 2021

2020 blev ett väldigt annorlunda år. Något som däremot var lite mer som vanligt var att Bergslagens Sparbank kunde berika Bergslagen på olika sätt. Nästan 6 miljoner kronor har de delat ut till över 150 föreningar, projekt, bygdegårdar med mera i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors kommuner. Det är Bergslagens Sparbank och ägarstiftelsen som tillsammans ger bidrag, sponsring och annan stöttning för att ge tillbaka till samhället. På så sätt skiljer sig banken från andra.

– För oss och vår ägarstiftelse är det oerhört viktigt med ett levande Bergslagen. Att bidra till den lokala samhällsutvecklingen är en del av vår affärsidé och ägarstiftelsens syfte, berättar bankens VD Cecilia Jeffner.

Bergslagens Sparbank har en lång tradition av att på olika sätt stödja samhället. Syftet är att främja en sund och hållbar finansiell situation för de många människorna och företagen. Att vara banken för de många innebär också att engagemang och sponsring ska nå breda grupper i samhället och bankens sponsringsverksamhet spänner över såväl kultur, samhälle och idrott.

Speciellt för i år var den nyinstiftade Sparbanksmiljonen, ett föreningsstöd till följd av pandemin som slagit hårt mot föreningar och organisationer på flera sätt bl a inställda tävlingar, marknader och event. Och publikrestriktioner. I våras bestämde därför Bergslagens Sparbank att dela ut den första Sparbanksmiljonen. Och när det visade sig att pandemin även höll greppet om hösten fattades beslut att dela ut ytterligare en miljon.

Förutom Sparbanksmiljonen har bidrag och engagemang under året varit allt från Sparbanksbonusen för att främja den lokala handeln till bryggor, lekutrustningar, renoveringar, digitala orienteringskartor, flera padelbanor och mycket, mycket mer. Viktiga bidrag och händelser som behåller bygden levande.

– Inget av detta hade varit möjligt utan våra kunder, så därför vill vi nu gå ut med ett stort och varmt Tack! till alla våra kunder. För utan kunderna så skulle vi ju inte kunna ge tillbaks så mycket till Bergslagen, avslutar Cecilia.

Några av de engagemang som banken bidragit till är:

Sparbanksmiljonen
Sparbanksbonus
Barnsparpremie
Handelskammaren Bergslagen
Drömjobbet för sju unga entreprenörer
Nyföretagarcentrum Bergslagen
Arbetsmarknadskunskap för elever i årskurs 7-9 samt 1-3 på gymnasiet
Näringslivsutveckling
Och sponsring till nästan 100 föreningar!

Och bankens ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, har bland annat bidragit till:

Ställbergs Gruva – Renovering och nyetablering av foajé o scenrum
Guldsmedshytte Vattenskidklubb – Upprustning av strand och bryggor
Aktiva Löagruppen – Skapa lekplats/skolgård åt barn och unga
PRO Kopparberg – Renovering vindskydd/Förrråd Boulebanan
Fellingsbro Kraftsportklubb – Träningsstation för tyngre styrkelyft
Kopparbergs Padelklubb – Starta upp Padelklubb i Kopparberg
OK Järnbärarna – Kartframställning
Bergslagens Jägargille – Uggradering av älgbana med ny banvall, räls, vagn och målram
Stjernfors Nya Golfklubb – Inköp av bollautomat med tvätt
Och mycket, mycket mer… som du kan läsa om här >>

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Dela sidan: