Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Multisportlägret som fortsätter att växa

Barn- och ungdom Barn- och ungdomsidrott Corona I samhället
Multisportlägret

Senast uppdaterad: 7 december, 2020

Under sommaren 2020 arrangerades ett multisportläger i Nora för tredje året i rad. Evenemanget lockade cirka 80 barn till Nora idrottshus och anordnades av fyra driftiga ungdomar från orten. Finansieringen kom bland annat från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

Idén till multisportlägret fick de fyra kompisarna Jakob Hundermark, Johanna Hundermark, Agnes Vaahto och Elia Holm för snart fyra år sedan.

– Agnes och Johanna planerade att arrangera ett tennisläger och behövde bredda med fler sporter. Jag och Elia anslöt och därmed blev det även fotboll under första året, berättar Jakob Hundermark.

Arrangörerna har själva varit aktiva inom flera olika sporter och har därmed kunnat utöka lägret varje år. Även antalet barn har utökats, från cirka 30 stycken under första året till hela 80 barn under 2020. Åldersmässigt är barnen mellan 4 till 12 år. Trots att lägret växt är det fortfarande de fyra arrangörerna som håller i alla träningspass.

­– I år var många var hemma på grund av covid-19, vilket ledde till fler anmälda. Det i sin tur har gjort att vi behövt jobba lite annorlunda för att alla ska hålla mer distans, säger Jakob Hundermark.

Lägret genomförs under två veckor på Nora idrottshus samt på närliggande utomhusplaner. Nora kommun har stått för lokalen medan olika idrottsklubbar i Nora har ställt upp med träningsmaterial och bollar för att evenemanget ska kunna genomföras så bra som möjligt.

– På så vis har barnen fått testa fotboll, handboll, innebandy, basket och padel i år. Dessutom har vi kört lite dans också, säger Jakob Hundermark.

Eftersom lägret är kostnadsfritt sökte arrangörerna bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse. Pengarna användes till att köpa vattenflaskor och tröjor till alla barn. För att söka bidraget har Nora BK hjälpt till med administrationen.

– Vi kommer nog satsa på att köra ett år till. Det här är ett väldigt roligt sommarjobb för oss och dessutom en chans att utöva sina favoritsporter, avslutar Jakob Hundermark.

Relaterade länkar
Fler bidrag och nyheter på bankens hemsida
Ämnen
Sport Ekonomi, finans Företagande Barn, ungdom Ekonomi Privatekonomi
Taggar
samhällsengagemang nora bergslagen sommarjobb bidrag bank entreprenör unga idrott
Regioner
Nora

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Dela sidan: