Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Ett vinnande samarbete

I samhället
Ett vinnande samarbete
Glada seniorer som nu kan spela innebandy i Kopparberg

Senast uppdaterad: 11 november, 2020

Att samarbeta och testa nytt är viktigt och roligt. Det vet Kopparberg BK. Nu kan seniorerna ta efter juniorerna och lära sig innebandy, tack vare bidrag till låneklubbor från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

Tio år har gått sedan Kopparberg BK, KBK, kom till.

– Föreningen bildades när fotbollen, innebandyn och handbollen slogs ihop. Istället för att konkurrera om spelare, ledare och sponsorer jobbar vi tillsammans. Det vinner alla på, säger Jessica Gerebrand, vice ordförande i KBK.

Idag har föreningen runt 400 medlemmar, mest barn och ungdomar men även ett herrlag i innebandy och, från och med i år, både dam- och herrlag i fotboll. Verksamheten pågår året runt.

Nyfikna på innebandy
I KBK hjälps man åt – det är mottot. Föreningen har bland annat ett samarbete med PRO Kopparberg. Fram till idag har det mest handlat om gåfotboll. Men nu vill pensionärerna testa något nytt.

– Våra 65-plussare blev nyfikna på innebandy. Det är ju en ”ung” idrott som få i den generationen har provat. Och ingen äger en innebandyklubba. Så vi bestämde oss för att köpa in ett gäng låneklubbor, säger Jessica Gerebrand.
För inköp av klubborna sökte och fick KBK bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse. Det betyder att gåfotbollen kommer att varvas med innebandy på pensionärsträningarna framöver.

– Vi har tagit in en A-lagsspelare som visat hur de ska hålla, skjuta och så vidare. Några tycker att bollen är för lätt och studsar för fort, men alla är supertaggade, säger Jessica Gerebrand.

Klubborna är på plats i förrådet och kan förstås lånas även av andra medlemmar som vill testa eller inte har någon egen.

Hälsosamt och socialt
Förhoppningen är att fler ska ansluta till träningarna och att det ska sprida sig till fler föreningar.

– Vi har varit i kontakt med innebandyförbundet och berättat att våra 65-plussare spelar innebandy och söker motstånd i träningsmatcher, säger Jessica Gerebrand.

Att röra på sig är viktigt genom hela livet. Det finns dessutom en värdefull social aspekt i det hela.

– Ja, efter varje träning fikar alla tillsammans. Någon tar med hembakt, någon annan brygger kaffe. Det är ett härligt, positivt gäng och vi är så glada över vårt samarbete, säger Jessica Gerebrand.

Relaterade länkar
Länk till artikeln på bankens hemsida
Länk till fler bidrag och nyheter på bankens hemsida

Ämnen
Äldreomsorg Fritid Samhälle Sociala frågor, allmänt Bollsporter Fotboll Ekonomi, finans Ekonomi Privatekonomi
Taggar
kopparberg samhällsengagemang bollsport seniorer ljusnarsberg bergslagen bidrag bank idrott innebandy
Regioner
Ljusnarsberg

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: