Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Beachen, bryggan, bastun – redo för fler

I samhället
coronadrabbade verksamheter, Första undernyhet Sparbankerna. Föreningsstöd, Största coronastödet, Beachen bryggan bastun, Effekterna av Corona, Flytta ut, Kaffekalas, Sveriges mest solida banker, Filmserie med lokala artister, Vårens stipendiater utsedda av, Sparbanksstödet, Sparbanken Skånes årsstämma 2020

Senast uppdaterad: 31 augusti, 2020

Sandigare, säkrare och snyggare. Bad- och båtplatsen där Guldsmedshyttans vattenskidklubb håller till, är rustad och redo att ta emot fler besökare – tack vare bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

Guldsmedshyttans Vattenskidklubb startade på 1960-talet och har idag runt 100 medlemmar.
Klubben håller till i norra änden av sjön Råsvalen i Storå, där de erbjuder uthyrning av kajaker, kanoter, optimistjollar och ”lasrar” samt bryggor med båtplatser och en badplats med sandstrand. Här finns även en klubbstuga och en bastu. Vattenskidorna har däremot lagts på hyllan sen några år tillbaka, namnet till trots.
– Vi är några tappra själar som fixar det mesta och får verksamheten att snurra. Idéer och vilja finns det gott om, sämre är det med tid och pengar. Medlemsintäkterna täcker precis det mest basala som el, sophämtning och försäkringar, säger Calle Söder, kassör i föreningen.

”Nu kan barnen bygga sandslott igen!”
Bad- och båtplatsen var i stort behov av upprustning. Bland annat behövde trädäcket runt klubbstugan oljas, planket vid bastun höll på att ruttna sönder och mycket av sanden på stranden hade blåst bort.
– Detta och lite till har vi nu kunnat fixa tack vare bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse. Stranden har fyllts på med 20 ton ny sand. Det var tio år sen sist och gör stor skillnad. Nu kan barnen bygga sandslott igen!, säger Calle Söder.

Utöver medlemmarna kommer besökare från när och fjärran, ofta sjövägen, för bad, grillning, picknick eller avkoppling på stranden. I somras märkte klubben av ett uppsving med många badgäster och båtägare utifrån.
– Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda medlemmar och besökare en fin plats. Det är både trevligt och viktigt att platsen hålls vid liv och verksamheten i gott skick. Det gör stor nytta för bygden, säger Calle Söder.

Relaterade länkar
Länk till artikeln på bankens hemsida

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Dela sidan: