Skriv sökord

Bergslagens Sparbank avsätter en miljon i föreningsstöd

Corona I samhället
coronadrabbade verksamheter, Första undernyhet Sparbankerna. Föreningsstöd, Största coronastödet, Beachen bryggan bastun, Effekterna av Corona, Flytta ut, Kaffekalas, Sveriges mest solida banker, Filmserie med lokala artister, Vårens stipendiater utsedda av, Sparbanksstödet, Sparbanken Skånes årsstämma 2020

Senast uppdaterad: 5 maj, 2020

I spåren av Corona-pandemin har Bergslagens Sparbank beslutat att avsätta en extra miljon i föreningsstöd. Alla föreningar i Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Storfors kan ansöka om pengar om man drabbats av Corona.

– Föreningslivet är en viktig bas för vårt samhälle. Det bidrar starkt till att våra kommuner är attraktiva att bo och verka i. Därför är det extra viktigt att vi alla nu hjälper våra föreningar i dessa tider, säger bankens VD Cecilia Jeffner i ett pressmeddelande.

Bergslagens Sparbank jobbar redan hårt med företag och privatpersoner som drabbas ekonomiskt på grund av Corona-viruset. Men banken ser också en risk att föreningslivet kan drabbas hårt av pandemin.

– I tider som dessa är det viktigare än någonsin att våra fritidsaktiviteter säkerställs på lång sikt och att verksamheterna kan återgå till normalt snarast efter att pandemin är över. Föreningslivet ligger oss väldigt varmt om hjärtat så därför känns det extra glädjande att vi kan hjälpa till att säkerställa våra många fina verksamheter runt om i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner.

Föreningarna kan ansöka på bankens hemsida www.bergslagenssparbank.se/sparbanksmiljonen.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: