Skriv sökord

Bankvarvet med nya utmaningar och folkfest

I samhället
Bankvarvet med nya utmaningar och folkfest

Senast uppdaterad: 19 maj, 2022

Det populära motionsloppet Bankvarvet är tillbaka och laddat med nya utmaningar och möjligheter för hälsa och välbefinnande. Dels ett större motionsarrangemang med gemensam start och folkfest. Och dels Öppet spår i såväl Kisa som Österbymo och Rimforsa för den som vill köra sitt eget race. Plus en ny utmaning kallad BankvarvsTrean. Dessutom arrangeras särskilda skollopp i Kisa och Österbymo för motionssugna elever.

– Vi hoppas att Bankvarvet ska locka massor av folk att komma ut och röra på sig, så att den här hälsosatsningen blir en riktigt stor och härlig folkfest. Alla är hjärtligt välkomna. Var och en deltar helt utifrån sina egna förutsättningar, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Det är fjärde året i rad som Bankvarvet genomförs. Tack vare att man ställde om och anpassade motionsloppet på ett säkert sätt under pandemin kunde det genomföras även då. Bankvarvet har blivit en tradition med siktet inställt på ett nytt arrangemang i hälsans tecken även i år.

Motionsloppet sträcker sig över 5 kilometer och äger rum fredagen den 3 juni med start och mål vid Kullaparken, Kisa. Bankvarvet inramas då av festivalstämning med musik, uppträdanden och mattält. Klockan 18.00 går starten, men redan från 17.00 kommer hela området att sjuda av liv och rörelse med peppande uppvärmning inför loppet.

Dessutom arrangeras Bankvarvet Öppet spår mellan måndagen den 30:e maj och fredagen den 3:e juni. Då kommer spåren i Kisa, Österbymo och Rimforsa att vara uppmärkta för dem som vill delta, vilket man gör precis när man vill. En nyhet för i år är BankvarvsTrean, som helt enkelt är en triss i bankvarv. De som tar sig runt banorna på alla tre orter har dessutom chans till fint pris.

– Extra roligt är att vi i år även arrangerar särskilda motionslopp för elever på skoltid. Torsdagen den 2 juni ger sig Ydre-eleverna ut på deras bankvarv med start och mål vid Ydreskolan. Och med början fredag morgon är det dags att dra i gång Bankvarvet för Kinda-elever med start och mål vid Kullaparken, Kisa.

Bankvarvet är ett motionslopp för alla där tiden inte är det viktigaste, utan där gemenskap och motionsglädje får stå i centrum. Deltagarna väljer själva om de vill promenera, lufsa eller springa – på egen hand eller bilda ett lag tillsammans med kompisarna, arbetskamraterna eller grannarna.

– Bankvarvet är en del i vårt sociala hållbarhetsarbete. Genom Bankvarvet vill vi ge en rejäl kick med inspiration. Fokus ligger på motion, rörelseglädje och välmående, säger Johan Widerström.

Fotnot: Mer information och anmälan på www.bankvarvet.se.

För ytterligare information, kontakta: Johan Widerström, vd Kinda-Ydre Sparbank
Tel: 0494-79 429, mobil: 070-699 56 00 E-post: johan.widerstrom@kindaydresparbank.se

Om Kinda-Ydre Sparbank – kundernas bank
Kinda-Ydre Sparbank grundades 1866 och är främst verksam i Kinda, Ydre och södra delen av Linköping. Ett 25-tal medarbetare jobbar på kontoren i Kisa, Österbymo, Rimforsa och Horn. Banken har ca 17 000 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Kinda-Ydre Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är drygt 11,4 miljarder kronor. Mer info på www.kindaydresparbank.se

 

Dela sidan: