Skriv sökord

Bankvarvet fyllt av glädje och gemenskap

I samhället
Bankvarvet fyllt av glädje och gemenskap

Senast uppdaterad: 7 juni, 2022

Folkligt, festligt och fartfyllt! Motionsfesten Bankvarvet blev en riktig fullträff med tanke på målet att inspirera till rörelseglädje, hälsa och välbefinnande. Och dessutom med musik och underhållning som extra trivsam inramning.

– Jättetrevligt! Jag vill verkligen vara med om detta och uppmuntra till hälsa och gemenskap. Alla tummar upp för Bankvarvet! En bra start på sommaren, säger Kindabon Carin Rietz, som deltog tillsammans med barnen Hasse, minstingen Axel på ryggen och deras kusin Hilde.

Omkring 300 personer sprang, joggade eller gick Bankvarvet för allmänheten med start och mål vid Kullaparken, Kisa, på fredagskvällen. Alla åldrar deltog, såväl ung som årsrik. Det var upp till var och en i vilken takt man ville ta sig runt den fem kilometer långa slingan.

– Extra roligt är att vi i år även arrangerar särskilda motionslopp för elever på skoltid. Börjar man motionera som ung har man nytta av det hela livet, en investering för livet, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Med start och mål vid Kullaparken, Kisa, genomfördes tidigare på dagen dessutom flera skollopp med totalt cirka 800 Kindaelever, från mellan- och högstadieklasser.

För första gången genomfördes motionsloppet även vid Ydreskolan, Österbymo, där omkring 300 elever sprang, joggade eller gick.

Motionsfesten Bankvarvet blev sammantaget en riktig fullträff, som fått mycket uppskattning.

– Vi har fått väldigt positiv respons för att vi genomför Bankvarvet. Vi är en sparbank, vilket innebär att vi är mer än bara bank. Vi har ett omfattande samhällsengagemang, där motionssatsningen Bankvarvet är en aktivitet som vi lägger mycket kraft på. Vi är en bank för livet och vill inspirera till motion, rörelseglädje och välmående, säger Johan Widerström.

Det är fjärde året i rad som motionssatsningen genomförs. Tack vare att man ställde om och anpassade motionsloppet på ett säkert sätt under pandemin kunde det genomföras även då.

– Så himla bra gjort av den lokala sparbanken att arrangera Bankvarvet. Vi är ett 20-tal kollegor som deltar tillsammans och gör det här som en trevlig personalaktivitet, säger Erik Zentio från Grahns Bilar i Kisa.

Läs mer om Kinda-Ydre Sparbank här.

 

Dela sidan: