Skriv sökord

Sparbanksbussen är tillbaka på Fryksdalens Sparbank

I samhället
Fryksdalens Sparbank, Bankbuss, Eje
Bankbussen på Sunne Sparbank, från vänster dåvarande bankdirektören Folke Svanfeldt och bussansvarig Eje Nilsson.

Senast uppdaterad: 12 september, 2022

Fryksdalens Sparbank har investerat i en ny bankbuss drygt 30 år efter den förra togs ur trafik. – Det här är vår version av mobilbank, säger vd Urban Rohdin. Från 1960 till 1990 besöktes orterna kring Sunne av en sparbanksbuss och som mest hade bussen 46 hållplatser.

– Den här versionen av bankbuss är ett mobilt kontor där vi kan komma ut och träffa kunder både på lokala arrangemang och även ha möjlighet att åka ut på olika orter i vårt verksamhetsområde och prata banktjänster, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

Invigning av bankbussen sker på Teatertorget i Sunne fredag den 16 september och alla intresserade är välkomna att kika in i det mobila kontoret. Busschauffören Eje Nilsson som rattade den tidigare sparbankbussen kommer att klippa bandet.

– Den förra bankbussen betjänade kunder med kontanter runt om i byarna och säkerheten på den tiden var en tårgaspistol i handskfacket, berättar Urban. Den nya versionen av bankbuss kommer dock inte hantera kontanter och kommer inte att ha några fasta hållplatser, utan användas vid arrangemang och lokala tematräffar.

Välkommen till invigningen av vår version av mobilbanken

Vi ses på Teatertorget fredag 16/9 klockan 16-18. Hoppas att du vill komma och kika och fika med oss.

  • Officiell invigning med tidigare busschaufförer kl 17
  • Skattjakt – Hitta spargrisarna och vinn fina priser
  • Vi bjuder på gofika
  • Ballonger till barnen
  • Fina erbjudanden till nya och befintliga kunder

Om Fryksdalens Sparbank

Fryksdalens Sparbank är en lokal och fristående sparbank med huvudkontor i Sunne, Värmland. Sedan 2012 har vi även ett kontor i Sysslebäck. Vårt verksamhetsområde är i Fryksdalen och norra Klarälvdalen och vi finns till för dig som bor, verkar och har ditt hjärta här. Vi erbjuder allt ifrån smidiga digitala lösningar för vardagsekonomin till mer omfattande finansiell rådgivning. Vi erbjuder även rådgivning inom familjejuridik.
fryksdalenssparbank.se

Dela sidan: