Skriv sökord

Kinda-Ydre Sparbank – Över en miljon att söka från Idéfonden

I samhället Sparbanksidén
– Idéfonden är väldigt uppskattad hos alla föreningar. För de 20 000 kronor vi fick förra året har vi installerat en hjärtstartare vid Torpa kyrka, den enda i hela kyrkbyn. Det hade pratats mycket om att vi skulle behöva en hjärtstartare för ökad trygghet. Nu diskuterar vi vårt nästa projekt att söka bidrag till från Idéfonden, säger Owe Dahlstedt, ordförande i Torpa Byalag. Foto: Stefan Holgersson

Senast uppdaterad: 2 juli, 2021

1,1 miljoner kronor ska fördelas lokalt. Nu är hög tid att söka projektpengar från Kinda-Ydre Sparbanks speciella utvecklingsfond – Idéfonden. Den 155-åriga fristående lokala sparbanken uppmanar till att lyfta fram kreativa idéer att förverkliga till nytta och glädje för allas bästa.

– Vi är stolta över att kunna ge tillbaka på det här viset. Det är unikt för en bank, och för oss ligger det helt i linje med vårt breda samhällsengagemang. Vi är en lokal bank som kan och vill göra skillnad genom att ge näring och växtkraft som gynnar utvecklingen av vår bygd, säger vd Johan Widerström.

Kunderna i Kinda-Ydre Sparbank representeras av huvudmännen och det var också de som tog initiativet till sparbankens utvecklingsfond – Idéfonden – när den startades 2018. Idéfonden har under de följande åren resulterat i åtskilliga och positivt uppmärksammade projekt, som i huvudsak handlar om att utveckla ideella verksamheter. Till Idéfonden 2021 har huvudmännen valt att avsätta 1,1 miljoner kronor, baserat på 2020 års nettovinst för banken.

– Nu är det dags för den fjärde fördelningen ur Idéfonden. Vi har redan börjat få in ansökningar, men ser fram emot många fler förslag på spännande idéer som kan förverkligas. Pengarna i fonden ska användas till projekt som är allmännyttiga och gör skillnad så det blir ännu mer attraktivt att leva och bo i vår bygd.

Från tillgänglighetsanpassningar, hjärtstartare och utomhusgym till renovering av lekplatser och belysning för ökad trygghet… Det är några exempel på hur de föreningar som tidigare fått medel ur Idéfonden har använt pengarna.

Ansök på Kinda-Ydre Sparbanks hemsida senast 31 juli!

 Bedömningen görs utifrån dessa kriterier: Det ska vara för ett specifikt ändamål. Det ska vara till allmännytta och utan personligt vinstintresse. De som ansöker ska kunna genomföra projektet själva.

De 1,1 miljoner kronorna i Idéfonden är pengar utöver Kinda-Ydre Sparbanks vanliga sponsring av löpande aktiviteter under året med drygt en miljon kronor.

För ytterligare information, kontakta: Johan Widerström, vd Kinda-Ydre Sparbank

Tel: 0494-79 429, mobil: 070-699 56 00 E-post: johan.widerstrom@kindaydresparbank.se

Om Kinda-Ydre Sparbank – kundernas bank

Kinda-Ydre Sparbank grundades 1866 och är främst verksam i Kinda, Ydre och södra delen av Linköping. Ett 30-tal medarbetare jobbar på kontoren i Kisa, Österbymo, Rimforsa och Horn. Banken har ca 17 000 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Kinda-Ydre Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är drygt 10 miljarder kronor. Mer info på www.kindaydresparbank.se

Dela sidan: