Skriv sökord

Arvika Tennisklubb och Westra Wermlands Sparbank sparar energi tillsammans

Hållbarhet I samhället
sparar energi, Westra Wermlands Sparbank, Sollcell, arvika tennisklubb

Senast uppdaterad: 14 november, 2022

Westra Wermlands Sparbank satsar 1 miljon kronor för att möjliggöra för föreningar att göra investeringar i solceller – en riktig solskenshistoria!

Vi kan alla hjälpas åt att spara energi och nu har turen kommit till föreningslivet. Westra Wermlands Sparbank kommer stötta föreningarna i omställningen med 1 miljon kronor under åren 2022 – 2023. Den första föreningen att få stödet är Arvika Tennisklubb.

– Arvika Tennisklubb är därmed först ut i bankens satsning och nu byggs en större solcellsanläggning som kommer att förbättra miljön, spara energi och ge oss möjlighet att fortsätta utveckla tennisen i Arvika. Vi använder en lokal entreprenör DELAB i Glava och ser det som en satsning på tennisen, på miljön och på att säkra vår ekonomi, säger tennisklubbens ordförande Lasse Hägglund.

Västra Värmland är en fin plats på jorden. Det håller du säkert med om.

Varje dag ser vi våra kunder i ögonen och engagerar oss i samhällsutvecklingen i västra Värmland. Det känns både självklart och inspirerande. Vi är en bank som du kan lita på och som anstränger sig lite extra för ditt bästa.

Varje år låter vi en del av vinsten gå tillbaka till olika projekt och verksamheter som är till glädje för människorna här. Det känns väldigt meningsfullt att kunna bidra till att västra Värmland växer och utvecklas. Det är den riktiga vinsten!

Tillsammans gör vi skillnad

Din förening kan ansöka om bidrag för solcellsinvestering upp till 10% av investeringskostnaden till ett maxbelopp om 100 000 kr. Banken lämnar bidrag efter att investeringen har beslutats och offert finns som underlag.

Mer information om hur din förening praktiskt ska gå tillväga för att ansöka om solcellsbidrag finns på wwsparbank.se

Dela sidan: