Skriv sökord

AML- utredare för Sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 28 september, 2022

De fristående sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg samordnar administration och diverse specialistfunktioner genom bolaget Spar Tjänster i Linköping AB. Bolaget etablerades 2010 och finns sedan juni 2011 i centrala Linköping. Vi utvecklar nu vår verksamhet och söker: AML-utredare

Din Roll

I denna roll kommer du tillsammans med övriga medarbetare inom vår AML-organisation arbeta operativt med bl a följande områden:

  • Transaktionsbevakning i vårt monitoreringssystem
  • Praktisk hantering och utredning inför rapportering av misstänkta transaktioner och aktiviteter
  • Rapportering till Finanspolisen
  • Framtagande av underlag till bankens AML-rapportering samt
  • Bistå bankerna med diverse administrativa uppgifter inom främst AML-området men vid behov även inom övriga regelverksområden
    Du kommer arbeta i nära samverkan med bankernas rådgivare och lokal AML-personal.

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att arbeta inom områden som har hög prioritet i banken just nu, i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas generellt inom bank- och finansområdet, där ingen dag behöver vara den andra lik. Hos oss är vi måna om att medarbetare utvecklas och har kul på jobbet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och/eller flera års arbetslivserfarenhet från banksektorn alternativt erfarenhet av utredningsarbete från finansiell verksamhet eller myndighet. Tidigare erfarenheter inom AML-området är starkt meriterande.

För oss är det viktigt att du har de personliga egenskaper som vi söker och för att lyckas i denna roll är du analytisk och strukturerad och har en förmåga att lätt ta till dig information. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar kunskap/information vidare till andra på ett lättillgängligt sätt. Du är prestigelös då detta är en förutsättning för att kunna arbeta i en förhållandevis liten organisation. Då arbetet innebär samverkan med flera olika funktioner är du en god relationsbyggare som ser samarbete som en förutsättning för att nå bästa möjliga resultat.

Arbetet sker till största del på vårt kontor i Linköping.
Din anställning kommer vara i Spar Tjänster i Linköping AB.
Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Frågor och ansökan

Frågor kring tjänsten besvaras av Spar Tjänsters vd Annelie Sigvall, telefon 076-144 86 84.
Ansökan sker via någon av ägarbankernas hemsida: kindaydresparbank.se, atvidabergsspb.se, vadstenasparbank.se. senast den 16 oktober.

Dela sidan: