Skriv sökord

Alla tillsammans i Föreningshjälpen Tjörn

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 20 april, 2020

Coronavirusets framfart gör att vi står inför många svåra utmaningar som kräver att vi hjälps åt på flera plan. På Tjörns Sparbank jobbar man löpande med att hjälpa de privat- och företagskunder som drabbats ekonomiskt av effekterna av covid-19. Som sparbank med rötterna på Tjörn värnar banken också starkt om det lokala föreningslivet. Därför lanseras nu Föreningshjälpen Tjörn, en insamling till förmån för Tjörns föreningsliv. Uppmaningen är att stötta sin favoritförening på ön och Tjörns Sparbank dubblar sedan insamlingen.

– Föreningslivet på Tjörn är något som ligger oss väldigt varmt om hjärtat och vi märker nu att våra lokala föreningar drabbas av minskade intäkter som beror på att man inte kan genomföra de evenemang som man planerat. Uteblivna publikintäkter, utebliven kioskförsäljning och möjlig minskning av sponsorstöd till följd av företagens problem är några exempel som ger direkta effekter på föreningarna. Detta vill vi göra något åt – tillsammans med alla där ute, säger Mattias Kjellberg, marknadsansvarig på Tjörns Sparbank.

Föreningshjälpen Tjörn – så funkar det
• Swisha valfritt belopp till 123 254 43 36 (mottagare Föreningshjälpen Tjörn, Tjörns Sparbank) och skriv namnet på föreningen du vill skänka pengar till i meddelandefältet.
• För varje krona du skänker till din favoritförening på Tjörn, skänker Tjörns Sparbank också en krona till samma förening*.
• Insamlingen pågår till och med 31 maj 2020 och uppdateras löpande på bankens hemsida, www.tjorns-sparbank.se/foreningshjalpen, och på sociala medier.

– Insamlingen är till förmån för ideella föreningar på Tjörn och från banken har vi avsatt totalt 500 000 kr för detta ändamål – utöver ordinarie sponsring. Vår förhoppning är såklart att nå dit och att vi tillsammans kan hjälpa till att göra skillnad för öns så viktiga föreningsliv, avslutar Hans Tiderman, VD på Tjörns Sparbank.

*För mer information om insamlingen och villkor, se www.tjorns-sparbank.se/foreningshjalpen.

Om Tjörns Sparbank
Tjörns Sparbank är en självständig och lokal fullservicebank. Banken vänder sig till både privatpersoner, företag och organisationer. Tjörns Sparbank har en affärsvolym på cirka 14 miljarder kr och 50 medarbetare som ger personlig service på kontoren i Skärhamn, Kållekärr och Myggenäs. Till skillnad från andra banker har en sparbank inga aktieägare utan låter istället delar av vinsten gå tillbaka till det lokala samhället där banken finns.

———————————-
För mer information, kontakta:
Mattias Kjellberg, marknadsansvarig Tjörns Sparbank, tel. 0304-67 68 37, mattias.kjellberg@tjorns-sparbank.se
Hans Tiderman, VD Tjörns Sparbank, 0304-67 68 51, hans.tiderman@tjorns-sparbank.se

Dela sidan: