Skriv sökord

Ålems Sparbank: Sparbanksidén fyller 200 år – Det firar vi med 200 000 kr extra till föreningslivet

Corona I samhället SKI

Senast uppdaterad: 2020-10-26

I år firar vi att Sparbanksidén fyller 200 år i Sverige och samtidigt står starkare än någonsin. I september släppte Svenskt Kvalitetsindex (SKI) sin mätning som visar att Sparbankerna har Sveriges mest nöjda kunder, både på privat- och företagssidan. Sparbanksidén är idag fortfarande framgångsrik och en garant för den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna.

Jubileet och det fina betyget vill vi fira med hjälp av våra fantastiska kunder! En del av Sparbanksidén är att vara en katalysator för samhällsutvecklingen. Vi tror att en stor del av våra kunders betyg beror på att vi som Sparbank ger tillbaka till bygden, till föreningar och projekt som driver samhället framåt.
Vi avsätter därför 200 000 kr extra till föreningar, föreningar som våra kunder tycker är värda extra stöd. Många föreningar har drabbats hårt av pandemin och har ett tuffare ekonomiskt läge än vanligt.

Så här tävlar du
Tävlingen är öppen för alla kunder i banken och alla har möjlighet att lämna en röst på den förening de tycker förtjänar extra stöd och uppskattning.

Lämna din röst via ett meddelande till oss i Internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor https://www.alemssparbank.se/om-oss.html
Tävlingen är öppen till och med 27 november

Vinster och tävlingsregler
Vinstbeloppen är hemliga fram till utdelning
De åtta föreningar som har fått flest röster kommer att få pris
Vi lottar dessutom ut “tröstpris” till tre föreningar som har fått minst en röst men inte nått hela vägen fram

* Föreningen ska vara registrerad och ej vara vinstdrivande eller politisk
* Föreningen ska ha verksamhet i Kalmar Län
* Stödet ska gå till en förening, ej enskilt lag eller individ
* Vinnarna utses av representanter för Ålems Sparbank och beslut kan inte överklagas

Vinnare
Utdelning till vinnarna kommer att ske löpande under december fram till julafton.
På bankens Facebook och Instagram kommer du kunna följa utdelningen och se vilka föreningar som har blivit vinnare. Vi kommer också presentera vinnarna här efter hand. https://www.alemssparbank.se/om-oss/banken-i-samhallet/samhallsengagemang/200-000-kr-extra-foreningsstod.html