Skriv sökord

Affärsinriktad Kreditchef sökes till Sparbanken Sjuhärad

Lediga tjänster
Sparbanken Sjuhärad söker Kundstöd Företag

Senast uppdaterad: 7 juni, 2024

Är du en erfaren ledare med gedigen kunskap inom kreditområdet och god affärsförståelse? Då kanske du är den vi söker.

Sparbanken Sjuhärad startades 1831 och är den näst största fristående sparbanken i Sverige med cirka 170 anställda och vi är certifierade som ett Great Place to Work. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där vi har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden. Med en total affärsvolym på åttio miljarder och en marknadsledande position i Sjuhärad, är detta en spännande möjlighet för dig att utvecklas och växa i din karriär.

Om rollen

Som Kreditchef ansvarar du för att leda och utveckla bankens kreditgivning genom att säkerställa att en god kreditkultur upprätthålls. Du har en central roll i att vidareutveckla en effektiv och relevant kreditbedömning som bidrar till våra övergripande mål. Du är chef för medarbetare som bland annat arbetar med kontroll och uppföljning av krediter samt stöttar organisationen i olika kreditfrågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

  • Följa upp och utvärdera Bankens kreditberedning, analys och beslutsprocesser för att säkerställa tillfredsställande kvalité
  • Genomföra riskanalyser, följa upp kreditkvalitet och rapportera kreditportföljens kvalité och risk
  • Säkerställa att kreditaffären har en god riskjusterad avkastning på kort och lång sikt
  • Ansvara för att Banken identifierar och åtgärdar bevakningsengagemang
  • Ansvara för att Bankens kreditgivning följer policys och övriga interna regelverk samt att dessa är aktuella och uppdaterade
  • Följa upp att medarbetare i banken har relevant kreditkompetens och du genomför löpande kompetenshöjande åtgärder

Bankens kreditprocesser är nu i en spännande utvecklingsfas där stort fokus ligger på att utnyttja digitalisering och automatisering för att förenkla kreditbeslutsprocesserna. Du har en central roll där din kunskap och ledarskapsförmåga kommer göra verklig skillnad.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som är placerad på vårt kontor i Borås och Kreditchefen rapporterar till VD. I rollen rapporterar du även löpande till styrelsen och dess kreditutskott, myndigheter samt externa och interna revisorer.

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en relevant akademisk examen inom ekonomi samt en lång och gedigen erfarenhet av kreditgivning till både privat- och företagskunder. Du kan läsa, förstå, tillämpa och utveckla kreditregelverk i praktiken. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva projekt samt att du arbetat med datadriven analys. Du har erfarenhet av ledarskap och teamutveckling.

Du har en stark analytisk förmåga, är initiativrik och är trygg med att fatta beslut. Som person är du bra på att se människor och bygga relationer samt förstå olika intressenters behov och prioriteringar. Du är en god kommunikatör och bra på att samarbeta med olika funktioner. Ledarskap innebär för dig att motivera andra samtidigt som du ger dem det stöd de behöver för att lyckas.

Ansökan

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev där du beskriver varför du är rätt person för denna roll. Vi ser fram emot att läsa om hur din erfarenhet och dina egenskaper kan bidra till att utveckla Sparbanken Sjuhärad. Sista ansökan är 7 juli men vi arbetar löpande med denna rekrytering så sök redan idag Tester kan ingå i processen.

Vid frågor kontakta Petter Hedihn, VD på 033-16 68 25 eller petter.hedihn@sparbankensjuharad.se

Skicka din ansökan via Team Tailor

Om Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad är Sveriges näst största fristående sparbank och vi strävar efter att vara den ledande aktören i Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga kommun. Vi eftersträvar långsiktiga kundrelationer och arbetar lösningsorienterat genom att anpassa vårt erbjudande efter kundens behov och förväntningar. Banken är majoritetsägd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och har även Swedbank AB (publ) och Vinstandelsstiftelsen Sporren som delägare.

Stiftelsens primära uppgift är att vara en långsiktig och stabil ägare till Sparbanken Sjuhärad samt att stärka bankens konkurrenskraft. När det går bra för banken kan stiftelsen återinvestera delar av vinstutdelningen i bygden. Det är det som gör Sparbanken Sjuhärad till mer än en bank.

Dela sidan: