Skriv sökord

AFC-specialist inom KYC sökes till Sparbanken Sjuhärad

Lediga tjänster
Sparbanken Sjuhärad, AFC-specialist inom KYC, rekrytering, ledigt jobb

Senast uppdaterad: 13 mars, 2023

Vill du arbeta med att stötta dina kollegor med din expertkunskap inom kundkännedom?

Vi söker fler kollegor till vår AFC-enhet (Anti Financial Crime). Området är prioiterat i banken därför kommer enheten under året att utökas med två tjänster. Vi söker även en AFC-specialist inom AML (Anti Money Laundering)

Som AFC-specialist ansvarar du tillsammans med dina kollegor för bankens strategiska och operativa arbete för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. I rollen som AFC-specialist inom KYC (kundkännedom) arbetar du primärt med att hantera kundkännedom för delar av bankens privatkunder. Du arbetar dessutom med att säkerställa kvalitén samt tar fram relevanta beslutsunderlag utifrån vilka du genomför kundriskanalyser och fattar beslut om lämpliga åtgärder. I processen möter du kunder digitalt eller fysiskt vid behov. Du kommer få introduktion och utbildning inom de områden som rollen kräver där du saknar kunskap.

Du stöttar även kollegorna i banken inom KYC/AML-området. Arbetet styrs av olika regelverk och du tolkar och tillämpar dessa praktiskt i ditt dagliga arbete. Genom detta jobb får du chansen till ett spännande och samhällsnyttigt arbete inom ett område som har hög prioritet i banken.

Tjänsten en tillsvidareanställning på heltid med placering i Borås. Start enligt överenskommelse.

Vem är du?

Du trivs i en roll där du får ta mycket eget ansvar och självständigt driver ditt arbete framåt. Genom ditt strukturerade och nogranna arbetssätt genomför du dina arbetsuppgifter med god kvalitet och effektivitet. Du skapar förtroende hos människor du möter, är kommunikativ och kan förmedla information på svenska i tal och skrift till såväl kund och organisation på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Om dina nuvarande kollegor skulle beskriva dig skulle de säga att du är prestigelös och lätt att samarbeta med. Du är stöttande och trivs med att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper inom ditt expertområde.

Utbildning/erfarenhet

Akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi alternativt juridik eller likvärdig kompetens.

Erfarenhet av att ha arbetat med kundkännedom på ett eller annat sätt inom bankverksamhet är en förutsättning för att klara av rollen.

Erfarenhet från privataffären är meriterande.

Låter tjänsten intressant?

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag men senast den 10 april. För frågor om tjänsten kontakta Chef AFC Ebba Hägg 033-16 66 12, ebba.hagg@sparbankensjuharad.se

Om Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad AB (publ) är den näst största fristående sparbanken i Sverige med cirka 170 anställda. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där banken har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden.

Banken är majoritetsägd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och har även Swedbank AB (publ) och Vinstandelsstiftelsen Sporren som delägare. Stiftelsens främsta uppgift är att vara en långsiktig och stabil ägare till Sparbanken Sjuhärad och att stärka bankens konkurrenskraft. Stiftelsen utvecklar Sjuhärad genom att årligen dela ut bidrag inom kategorierna forskning, utbildning, näringsliv, kultur och idrott. Ju bättre det går för banken, desto mer kan vi stötta Sjuhärad. Det är det som gör oss till mer än en bank.
sparbankensjuharad.se

Dela sidan: