Skriv sökord

AFC-specialist inom AML sökes till Sparbanken Sjuhärad

Lediga tjänster
Sparbanken Sjuhärad, AFC-specialist inom KYC, rekrytering, ledigt jobb

Senast uppdaterad: 13 mars, 2023

Vill du arbeta med utredning och analys inom ett högprioriterat område? Sök tjänsten som AFC-specialist!

Vi söker fler kollegor till vår AFC-enhet (Anti Financial Crime). Området är prioiterat i banken därför kommer enheten under året att utökas med två tjänster. Vi söker även en AFC-specialist inom KYC (kundkännedom).

Som AFC-specialist ansvarar du tillsammans med dina kollegor för bankens strategiska och operativa arbete för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Arbetsuppgifterna för en AFC-specialist inom AML (Anti Money Laundering) är omväxlande och utvecklas snabbt vilket gör att du har stora möjligheter att påverka samt utveckla bankens arbetssätt och processer. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat kundriskanalyser av så väl privat- och företagskunder, hantering av transaktionsförfrågningar, monitorering av betalningsflöden, utredningar, kvalitetskontroller samt att stötta kollegorna som möter kund med kunskap genom rådgivning, vägledning och utbildning.

Arbetet styrs av olika regelverk och du tolkar och tillämpar dessa praktiskt i ditt dagliga arbete. Genom detta jobb får du chansen till ett spännande och samhällsnyttigt arbete inom ett område som har hög prioritet i banken.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Borås. Start enligt överenskommelse.

Vem är du?

Vi ser att du är analytisk, nogrann och har god förmåga att metodiskt bearbeta och analysera information för att skapa beslutsunderlag samt ta beslut. Du trivs att arbeta utifrån tydliga processer och är van vid att självständigt strukturera och prioritera ditt arbete. Vi tror även att du är en person som hittar detaljerna utan att förlora helhetsperspektivet i en analys eller bedömning.

Om dina nuvarande kollegor skulle beskriva dig skulle de säga att du är prestigelös och lätt att samarbeta med. Rollen kräver att du är kommunikativ och kan förmedla information på svenska i tal och skrift till olika delar av organisationen på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Utbildning och erfarenhet

Akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi alternativt juridik eller likvärdig kompetens.

Arbetslivserfarenhet från roll inom finansiell sektor, utredning eller analys på myndighet eller annan relevant erfarenhet av AML-arbete.

Låter tjänsten intressant?

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag men senast den 10 april. För frågor om tjänsten kontakta Chef AFC Ebba Hägg 033-16 66 12, ebba.hagg@sparbankensjuharad.se

Om Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad AB (publ) är den näst största fristående sparbanken i Sverige med cirka 170 anställda. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där banken har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden.

Banken är majoritetsägd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och har även Swedbank AB (publ) och Vinstandelsstiftelsen Sporren som delägare. Stiftelsens främsta uppgift är att vara en långsiktig och stabil ägare till Sparbanken Sjuhärad och att stärka bankens konkurrenskraft. Stiftelsen delar årligen ut bidrag inom kategorierna forskning/utbildning, näringsliv, kultur och idrott.
sparbankensjuharad.se

Dela sidan: