Skriv sökord

AFC-chef sökes till Sparbanken Sjuhärad AB

Lediga tjänster
AFC-chef sökes till Sparbanken Sjuhärad AB

Senast uppdaterad: 24 november, 2022

Sparbanken Sjuhärad söker en AFC-chef till vår Anti Financial Crime avdelning som arbetar nära organisationen i det dagliga arbetet gentemot kund.

I rollen som AFC-chef coachar du tio medarbetare genom att stötta och utveckla varje enskild individ utifrån dennes förutsättningar. AFC stöttar bankens medarbetare som arbetar gentemot kund avseende frågor kopplade till kundkännedom. Vidare arbetar gruppen bland annat med att monitorerna transaktioner, gör utredningar, tar fram underlag för beslut samt uppföljning.

Chef AFC har resultatansvar, utvecklar avdelningens arbetssätt och processer och säkerställer att arbetet följer de regelverk som finns samt att relevanta risker hanteras. Du arbetar både operativt och strategiskt och för oss är det viktigt att du arbetar nära affären för att kunna utveckla området på bästa sätt. Vidare ansvarar du för utbildning, information och rapportering till externa intressenter. Som ny chef får du en individuellt anpassad utbildning samt stöd utifrån dina behov som ledare.

Vem är du?

Vi tror att du trivs med att arbeta med människor, är lyhörd och skapar förtroende hos medarbetare och kollegor. För dig är det självklart att arbeta med feedback som ett sätt att löpande jobba med förbättringar. Du är inte rädd för att ställa frågor för att förstå och delar alltid med dig av din egen kunskap till andra. Du är övertygad om allt blir både bättre och roligare när man arbetar tillsammans mot samma mål.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har en akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi eller likvärdig kompetens via dina tidigare roller samt har erfarenhet av finansbranschen och att arbeta med frågor kring KYC och AML. Du har även tidigare ledarskapserfarenhet.

Låter tjänsten intressant?

Skriv en motivering till varför just du passar bra som chef för vår AFC enhet. För frågor kontakta Hans-Christian Ackermann, vice VD och Privatmarknadschef 033-16 66 67 eller hc.ackermann@sparbankensjuharad.se. Sista ansökan är 11 december.

Ansök här

Om Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad AB (publ) är den näst största fristående sparbanken i Sverige med cirka 170 anställda. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där banken har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden. Banken är majoritetsägd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och har även Swedbank AB (publ) och Vinstandelsstiftelsen Sporren som delägare. Stiftelsens främsta uppgift är att vara en långsiktig och stabil ägare till Sparbanken Sjuhärad och att stärka bankens konkurrenskraft. Stiftelsen delar årligen ut bidrag inom kategorierna forskning/utbildning, näringsliv, kultur och idrott.

Läs mer om Sparbanken Sjuhärad AB här

Dela sidan: