Satsning på unga som ger effekt

Sparbankerna är sedan 2011, tillsammans med Swedbank en nationell samarbetspartner till den ideella verksamheten Ung Företagsamhet (UF). Många sparbanker har lokalt engagerat sig ännu längre.

Under 2016 drev 27 769 elever ett UF-företag. Men det finns fortfarande många som vill starta eget men som inte riktigt vågar. För att öka motivationen men också bidra till ökad förmåga att driva eget ger UF och sparbankerna ungdomar mellan 16 och 25 handfast stöd och goda råd. Ungdomarna får inspirerande föreläsningar, mentorer under några veckor och startbidrag – allt för att få möjlighet att testa sina affärsidéer. Varje region har mässor och tävlingar under året och allt avslutas med SM i ung företagsamhet i maj varje år då vinnarna från de olika regionerna tävlar mot varandra.

Framgångsrika företagare är en förutsättning för lokal tillväxt och bland de elever som deltagit i UFs program för företagande startar en av fyra eget företag senare i livet. Statistiken visar också att de företagen är mer lönsamma och anställer fler än företag som startas av personer som inte haft ett UF-företag.

 

Erbjudande till UF-företag

Genom Ung Företagsamhet får du som elev chans att lära dig mer om hur samhället fungerar och vad entreprenörskap är, men du får också prova på livet som egen företagare. Sparbankerna bidrar aktivt till att Ung Företagsamhets utbildningskoncept når ännu fler elever i grundskolan och gymnasiet.

Sparbankerna erbjuder följande banktjänster till UF-företag:

  • Rådgivning
  • Företagskonto
  • Bankgiro
  • Internetbanken Företag
  • Telefonbanken Företag
  • Swish Företag

Kontakta din lokala sparbank och boka ett möte för att komma igång. Kom ihåg att ta med företagets protokoll, registreringsbevis samt legitimation. Affärsplan är också bra att ha med och ibland en förutsättning för att vi ska kunna öppna konto.

Välkommen!

Läs mer om Ung företagsamhet

Senast uppdaterad: 
2017-10-30