AKTUELLT | Filtrera:

I samhället

Sparbanker i topp när det gäller nöjdast bankkunder

Både bland privat- och företagskunder hamnar sparbankerna som grupp på bronsplats när det gäller Sveriges nöjdaste bankkunder, enligt Svensk Kvalitetsindex undersökning Bank 2017.

I samhället

Utbildningsforums kampanj i lärande om digitala tjänster

Över 35 000 personer har sedan ifjol gått kurser hos Utbildningsforum i Skåne och lärt sig om digitala tjänster i bankvärlden och samhället i övrigt. Under september och oktober kör Sparbanken Skåne en kampanj tillsammans med Utbildningsforum, med syftet att uppmärksamma den unika möjlighet som Utbildningsforum ger kunderna vad gäller att lära sig ny teknik.

I samhället

Sparbankerna är de mest solida bankerna i Sverige

Sparbanken Lidköping AB, Virserums Sparbank och Högsby Sparbank är Sveriges tre mest solida banker enligt Westnova Management ABs årliga mätning av soliditeten i svenska banker.  Av de 20 bankerna i topp i år är hela 18 stycken en sparbank. Genomsnittet för sparbankerna är 15,9 %. 

I samhället

Ungdomar som avstått alkohol och droger har chansen att vinna ett presentkort till körkort värt 10 000 kronor

”Skickar vidare – Ungdom” är ett antidrogprojekt som Sörmlands Sparbank tagit initiativ till för att uppmuntra ungdomar som går i högstadiet att ta ställning mot alkohol och droger och samtidigt ge dem kunskap om livsstilsfrågor så att de kan göra kloka och aktiva val. 

I samhället

Efter tre år går de första Ung Livsstils-eleverna i Hedemora i mål

Den 16 juni är det final och en stor fest för alla ungdomar som är med i Ung Livsstil i Hedemora. De elever i årskurs 9 som hållit sitt kontrakt i tre år gällande att ta ställning mot tobak, alkohol och droger under högstadietiden går i mål.

I samhället

Sverige värd för prisutdelning i European Stock Market Learning

European Stock Market Learning är en aktiesparartävling för gymnasieungdomar som arrangeras genom ESBG (The European Savings and Retail Bank Group) och de tyska sparbanksorganisationerna DSV och DSGV.

Bo Liljegren, vd på Leksands Sparbank överlämnar 50.000 kronor till Granbergs fäbod representerade av projektledare Johan Ahlbom och ordförande Eva Dahlberg

I samhället

Kronstugan vid Granbergs fäbod renoveras och öppnas för besökare

Just nu jobbar fäbodlaget vid Granbergs fäbod med att renovera Kronstugan på Granberget inför sommaren.
– Vi vill att fler människor ska hitta hit och uppleva den fantastiska miljö vi har här, berättar Johan Ahlbom som är en av de drivande i projektet.

Alessia De Santis, elev på Hällevadsholmsskolan och Henrik Carlsson, Marknadschef på Sparbanken Tanum

I samhället

Barn saknar respekt för pengar – finns lösningen i Tanum?

I december 2016 offentliggjordes en sifo-undersökning på temat ”barn och ungas ekonomi”. Hälften av de föräldrar som deltog i undersökningen uppger att barnen saknar respekt för pengar och pengars värde, samt att de har dålig förståelse för vad saker och ting bör kosta. I det läget har man två alternativ, säger Henrik Carlsson, marknadschef på Sparbanken Tanum. ”Antingen konstaterar man att läget kunde varit bättre, eller så försöker man göra något åt det”.

I samhället

En dag fylld med inspiration och engagemang för gymnasieelever i Varberg

Fredag 17 mars var det för första gången dags att slå upp dörrarna för Open your mind i Sparbankshallen – en inspirationsdag för Varbergs ungdomar i årskurs två på gymnasiet. Stämningen var på topp och ca 550 elever laddade inför dagen!

Fotograf: Martin Johansson

I samhället

Broa Över har kommit till Hylte för att sporra till utveckling

Broa Över är ett nätverkskoncept som erbjuder en exklusiv kompetenshöjning inom eget ledarskap och personlig utveckling. Projektet genomfördes första gångerna mellan 2002-2005 i Falkenberg och syftade till att stärka deltagarnas motivation och positiva tänkande för att sporra stadens utveckling.