AKTUELLT | Filtrera:

I samhället

Invigning av träningsredskap på Arvika Sjukhus, donerad av Westra Wermlands Sparbank

Westra Wermlands Sparbank donerar medel till inköp av en specialanpassad träningsmaskin för personer med neurologiska skador.

I samhället

Bankmuseum invigt i gammalt fähus i Kisa

Hur vänder man ett bekymmer med en kulturhistorisk byggnad som står och förfaller på bankens tomt till något positivt för allmänheten? Jo, man plockar ned den stock för stock, flyttar den till hembygdsgården på orten och inreder till bankmuseum.

I samhället

Sparbanksstiftelsen Öland är nu majoritetsägare i Ölands Bank

Finansinspektionens prövning av Sparbanksstiftelsen Ölands köp av aktier i Ölands Bank är nu klar och affären är godkänd. Sparbanksstiftelsen Öland är från och med den 1 augusti majoritetsägare av Ölands Bank.

I samhället

Sveriges minsta sparbank blir en del av Sparbanken Gotland

Vid Närs Sparbanks extrastämma i När Skolu söndag 28 juli 2019, beslutade bankens huvudmän enhälligt att fusionera Närs Sparbank med Sparbanken Gotland.

I samhället

VM-premiär med fotbollsfest på Vadstena Sparbank

Över 200 Vadstenabor hejade på svenska damlandslaget i VM-premiären, då Vadstena Sparbank bjöd in till fotbollsfest.

I samhället

Premiären för Kinda-Ydre Sparbanks nya motionslopp Bankvarvet

I fredags gick starten för Kinda-Ydre Sparbanks nya motionslopp Bankvarvet i Kisa. Omkring 900 skolelever i Kinda deltog tidigare under dagen och 400 personer ställde upp i motionsloppet för allmänheten framåt kvällen.

I samhället

Pengaregn över Vadstena Sparbanks stipendiater

Vadstena Sparbank är angelägen om att på olika sätt gynna bygdens utveckling. Genom sin ovationskommitté har sammanlagt 180 000 kronor delats ut som stipendier till åtta mottagare. Eftersom den lokala banken firar 180-årsjubileum höjdes summan i år och intresset för att söka har varit extra stort. Antalet pristagare är dessutom fler jämfört med tidigare år.

I samhället

23 projekt blir till verklighet tack vare Falkenbergs Sparbank

23 goda idéer får liv när Framtidsbanken delar ut nära två miljoner kronor. Falkenbergs Sparbank investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans med sina kunder.

I samhället

Sparbanken Lidköping arrangerar inspirationsdag för alla gymnasieelever

I år firar Framtid 2019 10 årsjubileum. Framtid 2019 är en inspirerande föreläsningsdag som har blivit en återkommande höjdpunkt för gymnasieeleverna i Lidköpings Kommun.

I samhället

Sparbanker lär tonåring att få bättre koll på sina pengar

Knappt sex av tio tonåringar uppger att de lärt sig om privatekonomi i skolan, och var fjärde tonåring vill lära sig mer om privatekonomi. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. I samband med den internationella temaveckan Money Week som börjar idag föreläser sparbankerna och Swedbank om privatekonomi på skolor över hela landet för att ändra på det.