AKTUELLT | Filtrera:

I samhället

Myntbryggan en unik plats i Västervik

Björn Ulvaeus från Abba växte upp i Västervik. Nu har han skapat Slottsholmen, en möteplats i sin gamla hemstad. Det är ett hotell, restaurang, lägenheter och en marina. Men där finns även en flytbrygga finansierad av Tjustbygdens Sparbank.

I samhället

Sparbanken Boken rullar ut till kunderna

Färre kunder kommer till bankkontoren, men många behöver fortfarande hjälp med sina banktjänster. Då kom vd Christina Hartzell på idén med en bankbuss.

I samhället

Sparbanken Rekarne satsar på en ny typ av mötesplats

Det är en global trend att ytor görs om till kontorshotell och mötesplatser för exempelvis startups, framförallt i större städer. Nu väljer Sparbanken Rekarne att göra sin egen satsning på mötesplats, Valvet, och har rekryterat Johanna Tömmervik som verksamhetschef.

Kalendern överlämnas av Nathalie Kjellberg på Tjörns Sparbank till Elisabeth Wikberg, rektor på Häggvallskolan.

I samhället

Snällkalendern till skolklasser från Tjörns Sparbank

Snällkalendern är en julkalender som utmanar dig att göra något snällt varje dag hela vägen fram till julafton. Kalendern har nu överlämnats utav Tjörns Sparbank till alla skolor på Tjörn.

I samhället

Ny konjunkturrapport för Skåne – lanseras av Sparbanken Skåne

Bilden av den skånska konjunkturen är splittrad, vilket är naturligt nu när världskonjunkturen ser ut att passera toppen. Det visar nya rapporten Skånsk Konjunktur från Sparbanken Skåne som presenteras för första gången.

I samhället

Häradssparbankens nya designkoncept vinnare av Svenska Designpriset

Häradssparbanken i Mösterås bestämde sig för att göra om kontoret för att satsa på det personliga mötet. De kontaktade den småländska designduon Nordiq Interior Solutions AB för att förverkliga bankens visioner. Detta ledde till guld förra veckan i kategorin Visual Merchandising från Svenska Designpriset.

I samhället

Tre sparbanker har fått beviljat 2 miljoner kronor från Vinnova till hållbarhetsprojekt

Åtvidabergs Sparbank, Vadstena Sparbank och Kinda-Ydre Sparbank ska gemensamt genomföra ett utvecklingsprojekt kring hållbarhet under de närmaste 3-4 åren.

I samhället

Vd Per Richardsson lämnar Varbergs Sparbank

Följande pressmeddelande publiceras på uppdrag av Varbergs Sparbank

I samhället

Sparbankerna har nöjdast företagskunder

Idag presenterar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) sin årliga branschundersökning av banker, där både privat- och företagskunder sagt sitt om hur nöjda de är med sin bank. Sparbankerna som grupp (60 sparbanker) hamnar i topp med allra nöjdast företagskunder. 

I samhället

Sparbanken Tanum har blivit en lokal nyhetskanal

Sparbanken Tanum använder sig av Facebook för att sprida vad de gör men framförallt vad deras kunder gör. Varje dag lägger de upp ett inlägg om ett lokalt företag, förening eller person. Detta har gjort att banken har stor spridning och flera tusen som läser inläggen dagligen.