Skriv sökord

700 ungdomar storstädade Värmland

Barn- och ungdom Hållbarhet I samhället
städa sverige, westra wermlands sparbank, Fryksdalens Sparbank, städa västra värmland

Senast uppdaterad: 5 juni, 2023

Lördagen den 13 maj krokade de värmländska Sparbankerna arm med de lokala idrottsföreningarna, Städa Sverige och näringslivet och gjorde stora delar av Värmland renare och finare. 700 ungdomar och ledare från 30 idrottsföreningar plockade tillsammans upp hela 2,7 ton skräp under städdagen.

Det var ungdomar och ledare i 30 olika lokala idrottsföreningar som utförde områdesstädningen under en förmiddag. Samtliga som deltog fick genomgå en utbildning i miljökunskap inför städningen för att kunna sortera skräpet rätt.

2,7 ton skräp och 180 000 kr till föreningslivet

Totalt 2,7 ton skräp kunde plockas bort från naturen i ett flertal kommuner. Det mesta som plockades upp bestod av brännbart avfall, men även mycket pant och även några säckar med miljöfarligt avfall togs om hand. Föreningarna som deltog fick ansvara för var sitt städområde och fick ersättning för sitt arbete vilket innebär att totalt 180 000 kr nu kommer att delas ut till föreningslivet från Sparbankerna och de lokala företag som är med i projektet.

Minskad nedskräpning i Fryksdalen och premiär i västra Värmland

Fryksdalens Sparbank gjorde städaktiviteten för tredje året och skräpmängden har minskat betydligt i området sedan starten.

– Vi ser att den här aktiviteten ger resultat och att nedskräpningen minskat generellt i de städområden där föreningarna har gjort en insats under de här tre åren, säger Anna Öhgren Bodén, projektledare på Fryksdalens Sparbank.

För Westra Wermlands Sparbank var det första gången som det plockades skräp i verksamhetsområdet och Cecilia Björkengren, marknadschef på banken säger så här om dagen

– Vi är överväldigade över energin och entusiasmen hos våra föreningars ungdomar och vuxna som ställde upp, en rolig och solig dag helt enkelt!

Även föreningarna fick lämna kommentarer om städdagen.

– Städuppdraget ger både kunskap och nytta för miljön. Ungdomarna hade dessutom en rolig dag och utförde uppgiften noggrant och seriöst, säger Magnus Bengtsson Jössefors IK:s ordförande.

Om Westra Wermlands Sparbank

Västra Värmland är en fin plats på jorden. Det håller du säkert med om. Varje dag ser vi våra kunder i ögonen och engagerar oss i samhällsutvecklingen i västra Värmland. Det känns både självklart och inspirerande. Vi är en bank som du kan lita på och som anstränger sig lite extra för ditt bästa.
Varje år låter vi en del av vinsten gå tillbaka till olika projekt och verksamheter som är till glädje för människorna här. Det känns väldigt meningsfullt att kunna bidra till att västra Värmland växer och utvecklas. Det är den riktiga vinsten!

https://www.wwsparbank.se/Fryksdalens Sparbank

Om Fryksdalens Sparbank

Fryksdalens Sparbank är en lokal och fristående sparbank med huvudkontor i Sunne, Värmland. Vårt verksamhetsområde är i Fryksdalen och norra Klarälvdalen och vi finns till för dig som bor, verkar och har ditt hjärta här. Vi erbjuder allt ifrån smidiga digitala lösningar för vardagsekonomin till mer omfattande finansiell rådgivning. Vi erbjuder även rådgivning inom familjejuridik.

https://www.fryksdalenssparbank.se/

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: