5 frågor till Ola Andersson, ny vd på Markaryds Sparbank

Fakta om Ola Andersson

  • 48 år
  • Vd Markaryds Sparbank sedan 1 juni 2017
  • Familj: min fru Carin och våra döttrar Jenny 19 år samt Julia 17 år. 
  • Kommer närmast ifrån Länsförsäkringar Halland som bankchef.
  • Har tidigare arbetat som företagsrådgivare, företagschef och kontorschef inom både fristående sparbank och Swedbank.

 

Vilken är din banks hjärtefråga?

– Just nu bygger Markaryds Sparbank ut befintliga lokaler. Det gör vi i tider när många andra banker lägger ned och stänger igen sina kontor. Vi i Markaryds Sparbank tänker dock annorlunda:

En bank måste vara nära sina kunder och lätt tillgänglig för möten, frågor och problemlösningar. Givetvis på telefon, via internet- och mobilbanker och andra nya digitala kanaler, men också för ”gammeldags” möten öga mot öga.

 

Favoritmat?

– Finns det något bättre än svensk sommar med nypotatis och matjessill?

 

Varför jobba på sparbank?

– Uppskattar tanken kring det kundägda. Vår styrka är den lokala närvaron, närheten till beslut och vår personkännedom. Vårt överskott återinvesteras i bygden och går tillbaka till kunderna genom kloka investeringar och förbättrade tjänster. Vem kan slå detta?

 

Ditt första bankminne?

– Ett tidigt bankminne är när jag som ung person fick förmånen att ha praktik en vecka i Laholms Sparbank. Kanske var det då som jag blev en ”sparbanksmänniska”.

 

Vad är viktigast just nu?

– Att lära känna personalen på kontoret samt givetvis styrelsen samt huvudmännen. Ser också fram emot att besöka en del av våra kunder tillsammans med våra duktiga rådgivare.

 

Intressen?

– Familjens stora intresse är resor och upplevelser. Vi packar gärna väskan och upplever nya saker så fort möjligheten ges.

 

Senast uppdaterad: 
2017-08-17