Skriv sökord

2,5 miljoner från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad för att återinvestera i bygden

I samhället
återinvestera, sparbanken sjuhärad, sparbanksstiftelsen sjuhärad
Förläggargårdar i Sjuhärad har tilldelats 39 000 kronor för att ta fram en förstudie inför ansökan om att komma med på Unescos världsarvslista. På bilden syns gården Källäng i Kinnahult

Senast uppdaterad: 29 april, 2022

Sparbanksstiftelsen Sjuhärad delar varje år ut pengar till projekt och satsningar som utvecklar Sjuhärad. Nu är det klart med vårens bidrag inom kategorierna idrott, kultur, näringsliv och utbildning.

Pengarna som återinvesteras i lokalsamhället kommer från den vinst som Sparbanken Sjuhärad gör. Ju bättre det går för banken, desto mer pengar kan delas ut till bygden. I vår handlar det om totalt 2,5 miljoner till 50 mottagare.

– Här finns en imponerande bredd bland ansökningarna med allt från sommarlovsfotboll, reparation av sportrullstolar, vandringsleder, undervisningsstöd och allsång, säger Nadja Bengtsson, vd på Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Sparbanksstiftelsen Sjuhärad har hittills återinvesterat 300 miljoner kronor

Sparbanksstiftelsen Sjuhärad har sedan starten 1998 delat ut över 300 miljoner kronor till mottagare i Borås, Mark, Svenljunga och Bollebygd. Projekten som tilldelats pengar finns inom kategorierna idrott, kultur, näringsliv, utbildning och forskning. Nu står det alltså återigen klart att det väntar ett miljonregn över Sjuhärads föreningar och organisationer.

– Det känns fantastiskt att Sparbanken Sjuhärad och Sparbanksstiftelsen Sjuhärad har möjlighet att fortsätta återinvestera i bygden. Vi vill verkligen utveckla Sjuhärad och det finns så många bra idéer hos alla ideella krafter som vill skapa möjligheter för invånarna här. Tillsammans utvecklar vi Sjuhärad, säger Nadja Bengtsson.

Lista med vårens beviljade återinvesteringar i Sjuhärad.

Om Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad är den näst största fristående sparbanken i Sverige med cirka 160 anställda. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där banken har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden.

Huvudägare är Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, som lämnar bidrag inom en rad områden i syfte att stödja bygdens utveckling. En god ekonomisk utveckling i banken kommer därmed bygden och dess invånare tillgodo.

Som samhällsmedborgare har vi rollen som motor för bygdens utveckling. Både som kommersiell aktör och som aktiv sponsor till idrott, kultur och utbildning. I mötet med våra kunder är vår lokala förankring unik. Vi känner våra kunder och har förståelse för deras behov. Våra korta beslutsvägar och närheten till dig som kund ger både dig och banken stora möjligheter.

För andra är Sjuhäradsbygden en liten del av Sverige. För oss betyder den allt!
sparbankensjuharad.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: