Skriv sökord

23 projekt blir till verklighet tack vare Falkenbergs Sparbank

Aktuellt I samhället

23 goda idéer får liv när Framtidsbanken delar ut nära två miljoner kronor. Falkenbergs Sparbank investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans med sina kunder.

 

I samband med Falkenbergs Sparbanks stämma den 11 april delade Framtidsbanken ut medel för elfte gången. Stöd ges bland annat till Mysteriet i Svartrå, Djungel- & FrisbeeGolf, dubbelscullrar samt flera hjärtstartare.

Falkenbergs Roddklubb fick 2013 vid Framtidsbankens första utdelning, bidrag till en ”Åtta”. Klubben får nu bidrag till två juniorbåtar, dubbelscullers, som gör det möjligt för fler ungdomar att vara med och träna rodd.

– Med fler båtar till ungdomarna säkrar vi återväxten av roddare samt ökar möjligheten till att bedriva en tränings- och tävlingsverksamhet av högsta kvalitet, kommenterar Bengt Wallin från Falkenbergs Roddklubb.

En annan förening som får bidrag är Granstigen Promotions. De arrangerar årligen 15 till 25 konserter i Tryckhallen under namnet ”Rootsy Live Falkenberg”. Artisterna kommer främst från USA, Kanada, Australien, Storbritannien men också från Sverige.

– Vi brinner för våra musikarrangemang och lägger ned många ideella timmar för att kunna erbjuda falkenbergare högklassiga musikupplevelser, säger Anders Gustafsson på Granstigen Promotion. Bidraget gör att vi får en högklassig ljusanläggning som förstärker upplevelsen på konserterna ytterligare. 

Fakta om Framtidsbanken

Genom Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank vill vi ge stimulans för att skapa tillväxt, livskvalitet, bra utbildning och fler arbetstillfällen. Medel kan utgå till organisationer, föreningar och företag för ändamål som kan bli till allmän nytta eller betydelse för samhällsutvecklingen.
Sammanlagt har nu nära 33 miljoner kronor beviljats till olika projekt fördelade i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde – Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken.

På falkenbergssparbank.se/framtidsbanken kan du läsa mer om vilka fått projektbidrag.

Nästa ansökningsperiod pågår fram till 30 juni 2019.

Om Falkenbergs Sparbank

Falkenbergs Sparbank är en stark och lönsam bank och den enda banken i världen med huvudkontor i Falkenberg. Vi brinner för att tillsammans med våra kunder utveckla vår del av Halland. En viktig del av Sparbanksidén är att bankens vinst ska stanna lokalt. Först och främst för att växa med våra kunder men också för att kunna dela ut en del av vinsten till allmännyttiga ändamål. Sedan Framtidsbankens start 2013 har vi delat ut nära 33 miljoner kronor av bankens överskott. Vi är stolta över att ha verkat i området i över 150 år.
www.falkenbergssparbank.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: