Skriv sökord

2 miljoner kronor från Falkenbergs Sparbanks Framtidsbanken till hållbara energilösningar

Hållbarhet I samhället
Bidrag från Framtidsbanken till hållbara energilösningar
Med stöd från Framtidsbanken har Vinbergs IF bytt till LED-belysning vid konstgräsplanen.

Senast uppdaterad: 17 februari, 2023

Den gröna omställningen pågår på många håll i samhället. I den ideella sektorn finns ofta viljan och engagemanget, men de ekonomiska förutsättningarna kan försvåra det hela. Därför lanserar Falkenbergs Sparbank ett nytt initiativ, ”Energiklivet”, vars syfte är att öka föreningslivets möjligheter till energieffektiva lösningar.

Energiklivet är ett riktat hållbarhetsstöd som drivs genom Framtidsbanken för att hjälpa föreningar som vill ställa om till hållbara energilösningar.
Ideella föreningar i bankens verksamhetsområde kan ansöka om medel till exempelvis solceller på klubbhuset, energieffektiv belysning eller ett nytt värmesystem för att bidra till en mer hållbar framtid. Investeringar som både är bra för klimatet och för föreningens ekonomi.

– Med hjälp av Energiklivet ges föreningar chansen att bidra till den hållbara omställningen. Ett effektivt resursutnyttjande gynnar hela vårt samhälle, säger Claes Widarsson, hållbarhetsansvarig på Falkenbergs Sparbank.

Föreningar kan få bidrag till hållbara energilösningar

Alla ideella föreningar i bankens verksamhetsområde, som sträcker sig över Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad kommun (Getinge med omnejd), är välkomna att ansöka.

– Vi får signaler från föreningar att de har det tufft att klara de ökade energikostnaderna. Genom detta initiativ hoppas vi ge föreningarna möjlighet att investera för att långsiktigt kunna sänka sina kostnader, säger Göran Bengtsson, VD Falkenbergs Sparbank.

Kriterier för ansökan

Enskilda hållbara projekt kan beviljas medfinansiering upp till 50 procent dock högst 200 000 kronor. På bankens hemsida falkenbergssparbank.se/framtidsbanken, kan föreningar göra sin ansökan. Ansökningsperioden är öppen fram till 31 mars.

Om Framtidsbanken

Det är viktigt för Falkenbergs Sparbank att vara en positiv kraft i samhället och stödja det lokala kultur- och föreningslivet där våra kunder verkar och bor. Vi satsar gärna på nytänkande projekt och engagerar oss i frågor som är viktiga för vårt område och dess framtid. Sedan 2013 har Falkenbergs Sparbank avsatt 65 miljoner kronor till Framtidsbanken. Sammanlagt har nu 50 miljoner beviljats till olika spännande projekt i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde – Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken.

Läs mer om Framtidsbanken på falkenbergssparbank.se/framtidsbanken

Dela sidan: